שוב: הבן השכול תלה צלב קרס ונעצר
מחאתו השנויה במחלוקת של מאיר סחיווסחורדר, שאיבד 5 מבני משפחתו בפיגוע, החלה ביום הזיכרון ונמשכה אמש. "גם דגלי האויב נתלים כאן"

בני המשפחה ייעדו את השטח לבניית מרכז מבקרים לזכר בני קרוביהם שנספו בפיגוע. עם זאת, לטענתם, המדינה החליטה להעביר את השטח למע"צ ובתמורה ביקשו במשרד התחבורה להעניק להם סכום של כ-172 אלף שקלים, זאת לאחר שהמשפחה השקיעה בשטח יותר משני מיליון שקל.
תחילה סברו בני המשפחה כי מדובר בהפקעה לצורך הרחבת כביש מספר 1 במקום. אך זמן קצר לאחר הפרסום זומן עו"ד סחיווסחורדר לגישור אצל שר התחבורה, ישראל כץ, שביקש לבחון פתרון. רק כעבור כמה חודשים התברר לסחיווסחורדר כי מדובר בשטח שמיועד למשרדים ולשירותים עבור חברה המטפלת בסלילת הכבישים.
בתור מחאה הוא החליט לרכוש דגלים עם צלב קרס ולתלות אותם בשטחו הפרטי. "חשבתי שהם הולכים לפתרון אמיתי", סיפר אתמול סחיווסחורדר. "אבל הם החליטו להוריד לי את הסכום ל-140 אלף שקלים".
בעקבות זאת, החליט סחיווסחורדר לתלות דגל נאצי ביום הזיכרון. נהגים ועוברי אורח שעברו במקום הבחינו בדגל והזמינו ניידת משטרה. "קצין המשטרה בא, הוריד לי את הדגל והלך", סיפר מאיר. "זה לא חוקי כי הם נכנסו לשטח פרטי שלי".
אמש, כאשר תלה את הדגל בפעם השנייה, הגיעה ניידת סיור משטרתית, חמש דקות בלבד לאחר התלייה. השוטרים צעקו לעבר סחיווסחורדר כי הוא עובר על החוק. "אמרו לך להפסיק לתלות דגל כזה", אמר מפקד הסיור. "אתה עובר עבירה של גזענות".
השוטרים התלבטו כיצד לטפל באירוע, שכן במדינת ישראל לא קיים חוק האוסר על תליית דגלים נאציים. עם זאת, במשטרה הוחלט לעצור את מאיר לחקירה, על אף שלא התנגד לעיכוב.
סחיווסחורדר הסביר כי הוא בן למשפחה ניצולת שואה ולא הייתה לו כוונה לפגוע ברגשות הניצולים. "החברה שלנו מקדשת סמלים", אמר סחיווסחורדר. "היא לא מקדשת בני אדם. בשטח שלי גר לוחם סיירת מצטיין שהגיע לפת לחם בחרפת רעב, אי אפשר להגיד לי שאני לא בסדר.
"בפעם האחרונה שלדגל כזה היה משמעות זה היה לפני 70 שנה. אני נאלץ להתמודד עם הדגלים של האויבים שלי בתמונות בעיתונים. אני רואה פוליטיקאים לוחצים ידיים לאויבים שלי בעיתונים, אחרי שהם רצחו את המשפחה שלי. הדגל הזה לא מגיע ממקום זר". לפני שנעצר הבהיר סחיווסחורדר כי ימשיך בתליית דגלים עם צלב קרס כחלק ממאבקו במדינה. הוא שוחרר ממעצר לאחר חצי שעה בלבד ללא תנאים מגבילים.

משפחת סחיווסחורדר נחקקה בזיכרון הציבור באינתיפאדה השנייה כאשר מחבל מתאבד נכנס למסעדת "סבארו" במרכז ירושלים ב-9 באוגוסט 2001 ופוצץ את עצמו. 19 בני אדם נהרגו בפיגוע ו-140 נפצעו . בין ההרוגים היו בני הזוג מרדכי וצירה סחיווסחורדר וילדיהם רעיה בת ה-14, אברהם יצחק בן הארבע וחמדה בת השנתיים.
במהלך עסקת שליט שחררה ישראל את מתכנן הפיגוע, מוחמד דגלס, ואת האישה שהסיעה אותו, אחלאם תמימי. המשפחה שבה לכותרות כאשר האח שבואל נעצר בחשד להשחתת אנדרטה לזכרו של יצחק רבין. בני המשפחה, יחד עם משפחות שכולות אחרות, אף הגישו עתירה לבג"ץ נגד ביצוע העסקה.
