לראשונה: ימונה שגריר ישראלי בטורקמניסטן
ב-4 השנים האחרונות שלטון אשגאבט פסל שני מועמדים מחשש לקשר למוסד. אך לאחרונה הוחלט כי שמי צור ימונה לשגריר ראשון במדינה

אלא שבארבע שנים האחרונות שלטונות טורקמניסטן דחו שני מועמדים. ראשית הם דחו את ראובן דין-אל, שליברמן ביקש למנות כמינוי פוליטי. לאחר שתשובת הטורקמנים התעכבה הוחלט למשוך את מועמדותו. ההבנה בירושלים הייתה שהטורקמנים לא רוצים את דין-אל, נספח המוסד במוסקבה לשעבר, שנעצר ב-1995 לאחר שרכש תצלומי לוויין רגישים בעקבות סכסוך בין גופי הביטחון הרוסיים. בסופו של דבר דיןאל נשלח לכהן כשגריר בקייב.
מועמד אחר שנדחה היה דיפלומט מקצועי בשם חיים קורן, שנבחר על ידי ועדת המינויים לתפקיד. משרד החוץ המתין להסכמת הטורקמנים כעשרה חודשים, עד שבמחצית 2011 דחו הטורקמנים את מועמדותו. ההבנה בישראל הייתה שהטורקמנים חוששים שקורן, שבעברו שימש כמדריך במכללה לביטחון לאומי, משתייך למוסד.
אחרי פסילת שני מועמדים, ומתוך הבנה ששגריר במדינה כמו טורקמניסטן הוא בעל חשיבות אסטרטגית לישראל, החליטו בירושלים שהדרך לקדם את היחסים ולמנות שגריר חייבת להיעשות בתיאום עם הטורקמנים.
ואכן, במגעים שהתקיימו בחודשים האחרונים בין ירושלים לאשגאבט, ובמסגרתם ביקרו בישראל ובטורקמניסטן משלחות רשמיות משתי המדינות, דנו אנשי משרד החוץ עם עמיתיהם בדבר זהות השגריר האפשרי, ואלה ציינו שיהיו מוכנים לתת אסכמה (המונח הדיפלומטי המקובל לאישור שגריר של מדינה זרה) לשמי צור.
צור, כיום השגריר בניו זילנד, שימש במשך מספר שנים כשגריר לא תושב באשגאבט והתחבב על הרשויות המקומיות. בישראל שקלו את הבקשה והסכימו. אם לא יהיו עיכובים מנהליים, צור יעבור לאשגאבט כבר בקיץ. עד אז ימשיך לפעול באשגאבט קצין מנהלה, שפועל מתוך חדרי מלון אשר נשכרו לטובת עבודת השגרירות הישראלית.
טורקמניסטן, שמתגוררים בה חמישה מיליון תושבים, היא מדינה מוסלמית חילונית באסיה.
