הערכה: פיונגיאנג תבצע ניסוי גרעיני נוסף
בסיאול זיהו סימנים לפעילות מוגברת באתר שבו ערכה קוריאה הצפונית את שלושת הניסויים הקודמים. קודם לכן העריכו כי יבוצע שיגור טיל
סוכנות הידיעות יונהאפ דיווחה כי השר לענייני האיחוד, ריו קיהל-ג'אה, אמר לחברי פרלמנט בסיאול כי יש מידע על פעילות מוגברת באתר שבו ביצעה קוריאה הצפונית את שלושת ניסוייה הגרעיניים הקודמים, האחרון שבהם בפברואר האחרון.
אתמול אמר גורם בכיר בשירותי הביטחון של קוריאה הדרומית כי ייתכן שפיונגיאנג מתכננת לערוך ניסוי נוסף בשיגור טיל בליסטי. היועץ לביטחון לאומי של נשיאת הדרום, קים ג'אנג סו, העריך כי המטרה העיקרית של הצפון היא לעורר פרובוקציה.

המועד המיועד לשיגור, על פי הערכתו של קים, הוא יום רביעי. ההערכות הן שמדובר בטיל מסוג "מוסודן", שיכול להגיע לטווח של עד 4,000 קילומטר . טיל כזה יכול לפגוע בבסיסי צבא ארצות הברית באי גואם.
במקביל נודע כי וושינגטון ביטלה ניסוי בשיגור טיל בין-יבשתי, מחשש כי הדבר יחריף את המתיחות ויתפרש כאיום. שר ההגנה האמריקאי צ'אק הייגל החליט לדחות את שיגור הטיל לחודש הבא.
כזכור, צפון קוריאה הודיעה בשבוע שעבר שלא תוכל לערוב לביטחונם של נציגים דיפלומטיים של מדינות זרות בשטחה מיום רביעי הקרוב. עם זאת, מתוך עשרים מדינות המחזיקות שגריר בצפון קוריאה, אף לאאחת מהן הודיעה כי היא מתכוונת לפנות את הנציגות שלה.
שר החוץ הבריטי ויליאם הייג אמר כי התנהלות כזו מתאימה לשלטון הנוהג לפזר איומים כדי להצדיק את המשך השלטון הצבאי על אזרחיו. "אנחנו לא צריכים להגיב ולשחק לידיה של רטוריקה כזאת", אמר הייג. גם גרמניה הודיעה כי השגרירות שלה תוסיף לפעול לפי שעה.
"המצב מתוח, אבל רגוע", אמר גורם במשרד החוץ הגרמני. אינדונזיה הודיעה כי היא שוקלת לפנות את השגרירות שלה, ובהודו הודיעו כי משרד החוץ עוקב מקרוב אחר ההתרחשויות.
