הודו ניסתה טיל בליסטי לטווח של 2,000 ק"מ

הצבא ההודי ערך שיגור מוצלח של הטיל אגני-2, בעל טווח של 2,000 ק"מ שיכול לשאת ראש קרב גרעיני ולפגוע בדיוק רב

סוכנויות הידיעות | 7/4/2013 11:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעוד נמשכת המתיחות סביב איומיה של קוריאה הצפונית לשגר טילים לעבר מטרות אמריקאיות, לא עוצר גם מרוץ החימוש בדרום אסיה: הודו ערכה היום (א') ניסוי מוצלח בטיל בליסטי לטווח בינוני בעל יכולת לשאת ראש קרב גרעיני.
 
טיל בליסטי הודי.
טיל בליסטי הודי. צילום: אי-פי
 
טיל האגני-2 שוגר מבסיס צבאי באי ווילר'ס שבמדינת אודישה שבדרום מזרח הודו במסגרת סדרת ניסויים שגרתית. "הטיל פגע במטרה בהצלחה. זה היה שיגור מושלם", אמר מנהל מתחם השיגורים לסוכנויות הידיעות ההודיות.

הטיל הדו שלבי הוא בעל טווח 2,000 ק"מ עם ראש קרב במשקל טון, אך הוא יכול להגיע לטווח של 3,000 ק"מ אם ראש הנפץ נושא משקל קטן יותר. הטיל יכול להיות משוגר ממערכות ניידות בתוך 15 דקות, והוא מצויד במערכת ניווט לדיוק מרבי.

האגני-2, שכבר נכנס לפעילות מבצעית בצבא ההודי במסגרת המאגר האסטרטגי להרתעה גרעינית, נוסה לראשונה בשנת 1999. אולם בשנת 2009 היו שני כישלונות בניסויים אחרי שהטיל איבד מהירות וסטה ממסלולו, ואחרי חודשים ארוכים של תיקונים הוא שוב שוגר בהצלחה כמה פעמים.

לפי הדיווחים בהודו, בחודשים הקרובים ייערכו שיגורים של כמה טילים, בהם אגני-1, אגני-3, פריטבי, אקאש, נאג, אסטרה, הלינה ופרהאר. ביוני הקרוב צפוי להתבצע שיגור ניסיון של הטיל אגני-5, בעל טווח של 5,000 ק"מ שיכול להגיע עד בירת סין ועד אירופה.



הודו ושכנתה-יריבתה פקיסטן עורכות ניסויים שגרתיים בטילים הבליסטיים שברשותן, אולם הן מקפידות לעדכן זו את זו על השיגורים כדי למנוע הידרדרות ביחסים בין שתי המדינות הגרעיניות בדרום אסיה שכבר נלחמו שלוש פעמים.

בפברואר האחרון ערכה פקיסטן כמה שיגורים של טילים בליסטיים בעלי יכולת לשאת ראשי קרב גרעיניים. תחילה נוסה הטיל חאטף-9 בעל טווח של 60 ק"מ, ובהמשך שוגר טיל חאטף-2 שיכול להגיע לטווח של 180 ק"מ.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים