צפו בתמונות מ"צעדת השרמוטות" בת"א
מאות משתתפים הגיעו למפגן המחאה על מנת לקרוא תיגר על התפישה שנשים שעוטות על גופן לבוש חשוף אשמות באלימות המינית שהן חוות
"אנחנו משנות את המשמעות של המילה שרמוטה", כתבו הנשים בהזמנות לאירוע. "לא נבקש סליחה על המיניות שלנו, על החופש לבחור לבטא אותה כרצוננו ועם מי שנרצה בלבד. הבחירה להיות שרמוטות לא הופכת אותנו לראויות פחות ולא לוקחת מאיתנו את הזכות לכבוד, לבחירה של בני זוג או פרטנרים מיניים".
הרעיון הושאל מתנועת הסלאטווק הבינלאומי ומטרתו למנוע אלימות מינית כלפי נשים. לשאלה מדוע להשתמש במילה כה בוטה לתיאור המצעד, משיבות המארגנות: "זו בדיוק הנקודה, המילה שרמוטה היא מילה שהמטרה היחידה שלה לזלזל ולהשפיל נשים מיניות. שרמוטה היא בחורה שמקיימת יחסי מין, ויש לזה רק קונוטציה שלילית. אין מילה מקבילה לגבר כזה, כי גברים שמקיימים יחסי מין הם אחלה. אבל לא עוד".
לדברי המארגנות, המטרה של מפגן המחאה היא לשנות את המשמעות של המילה שרמוטה ולצקת לתוכה תוכן חדש של מיניות נשית מקובלת חברתית.

''נשנה את משמעות המילה''
צילום: יוסי אלוני
גם חברת הכנסת מיכל רוזין (מרצ) ששימשה עד לא מכבר כמנכ"לית מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, נכחה במצעד בתל אביב.
"כולנו הנשים שרמוטות בפוטנציאל, בין אם אנחנו סטודנטיות, חיילות, חברות כנסת או מורות", הסבירה רוזין. "ברגע שאנו בוחרות בחופש להתלבש כרצוננו, את זכותנו על גופנו, להביע את המיניות שלנו וליהנות ממנה, החברה תוקיע אותנו, תשמיץ אותנו ואף תצדיק פגיעה בגופנו. זוהי תרבות האונס שמחפשת סיבות להגנת התוקף ולהאשמת הנפגעת".

''כולנו שרמוטות בפוטנציאל''
צילום: יוסי אלוני

לא מתביישת. מפגן המחאה בתל אביב
צילום: יוסי אלוני
