כבל ליחימוביץ': "את משליטה דיקטטורה"
במכתב ששלח ח"כ איתן כבל לשלי יחימוביץ' הוא מאשים אותה ב"הורדת המסך על מפלגת העבודה", נוכח שינויים חוקתיים אותם היא מקדמת

עוד בחדשות:
-מועצת יש"ע הגישה תלונה במשטרה בטענה להסתה נגד עיתון הארץ
-בפעם החמישית: סטיבן הוקינג יגיע לישראל
-רבקה טייטל: "הוטרדתי מינית ע"י 2 שוטרים"
לדברי כבל, על הועידה לדון בכישלון המלפגה בבחירות, בסיבות שהביאו אליו - כגון הזנחת הסוגיה המדינית - וביצירת אלטרנטיבה שלטונית. תחת זאת, טוען כבל, יחימוביץ' מבקשת לשנות את הפרוצדורות המפלגתיות, בקשה הגוררת ביקורת חריפה מצדו.
"החוקה החדשה שאת מבקשת להעביר היא הורדת מסך על מפלגת העבודה והפיכתה למפלגת שלי יחימוביץ'. בכל שנותיי במפלגה איני זוכר דריסה כה גסה של כל ערך דמוקרטי והפיכת מוסדות המפלגה לחצרות של אומרי הן", כותב הח"כ במכתב.
השינוי הבולט בחוקת מפלגת העבודה עליו מביע כבל את זעמו מבקש להעלות את מספר החתימות הנדרשות בקרב חברי הועידה על מנת לכנס את הועידה לדיונים. התיקון שמבקשת יחימוביץ להעביר צפוי לקבוע כי רק גיוס חתימות של 33% מחברי הועידה יאפשר את כינוסה.
בסביבתו של כבל הסבירו כי כינוס מפלגת העבודה הוא הכלי היחיד האפשרי לצורך בקרה ופיקוח וביקורת על יו"ר המפלגה, וכי תיקון שמבקשים לאשר ימנע בעתיד כל אפשרות לכנס את ועידת מפלגת העבודה. לטענת כבל, יחימוביץ' עצמה יצאה נגד תיקון דומה שביקש לערוך יו"ר המפלגה הקודם אהוד ברק, ולכן הוא מאשים אותה ב"מוסר כפול".
שינויים נוספים אליהם מתייחס כבל הם הוספת תפקידים חדשים עבור מקורבי יחימוביץ'; ריקון סמכויותיה של הלשכה; פגיעה במעמד המזכ"ל; ודחייה לא סבירה של מועד הבחירות. כבל מציין כי הוא צפוי להיאבק ביחימוביץ' באופן חסר פשרות בכל ניסיון אותו הוא יראה כפגיעה בדמותה הדמוקרטית של מפלגת העבודה.
לסיום מציע כבל ליחימוביץ' לדחות את הדיון בחוקה החדשה על מנת לקיים דיון מעמיק בה במוסדות המפלגה. המכתב נשלח גם לחברי סיעת העבודה בכנסת ולחברי ועידת מפלגת העבודה ואליו צורפו ההסתייגות שהגישה יחימוביץ' כנגד חוקת ברק.
במקביל, ח"כ אראל מרגלית קרא לכינוס ועידת מפלגת העבודה על מנת לדון ולבחון את תוצאות הבחירות. מרגלית החל במהלך של החתמת חברי ועידה למען "כינוס דחוף על נושאי מהות ולא על תקנון וחוקה דרקוניים".

מלשכתה של שלי יחימוביץ' נמסר בתגובה: "לא בכדי נבחרה השנה מפלגת העבודה בידי המכון הישראלי לדמוקרטיה, למפלגה הדמוקרטית ביותר בישראל. מפלגת העבודה מכנסת השבוע את ועידתה כדי להשלים ולסיים שורה של מהלכים דמוקרטיים שהתנהלו בשנה האחרונה, ובהם נבחרו מוסדות ומנהיגים מקומיים בהליכים דמוקרטים חסרי תקדים, וכפי שלא התבצעו זה שנים ארוכות במפלגה".
יחימוביץ' התייחסה לתכני הועידה שתערך מחר ואמרה כי "תושלם בחירת הגוף שמהווה את ליבת החיים הפוליטיים והערכיים – לשכת המפלגה. 11 שנים לא התבצעו בחירות כאלה, לרבות השנים בהן שימש איתן כבל מזכ"ל המפלגה, שנים בהן הפכה הלשכה לגוף מאובן, לא פעיל ובלתי דמוקרטי".
יחימוביץ' הוסיפה כי "זו תהיה הפעם הראשונה בתולדות המפלגה בה יו"ר המפלגה והמזכ"ל מוותרים מרצונם החופשי על מנגנון ה"צירופים" - האופן שבו נהגה ההנהגה תמיד לקבוע בשרירותיות מי יצורפו באופן לא דמוקרטי ללשכה. היו"ר והמזכ"ל גם מוותרים מרצונם על המקום שנתון להם על פי החוקה בקביעת המועמדים לבחירות המוניציפליות, מה שבודאי לא קרה עת שימש ח"כ כבל מזכ"ל המפלגה".
לגבי שינוי החוקה נמסר: "בעבר, איתן כבל בעצמו העביר תקנון דרקוני הדורש חתימות של 51% מצירי הועידה לשם כינוסה. כעת המספר מורד לשליש מהצירים, ומאפשר שליטה גדולה יותר של צירי הועידה על כינוסה, כלומר תיקון דמוקרטי נוסף שהנהגת המפלגה מבצעת".
בתגובה לדברים אמר איתן כבל כי מדובר בשקר וכזב וכי מעולם לא ניסח שינוי שמבקש לקבוע כי כדי לכנס ועידה יזדקקו חתימות של 51% מחברי הועידה. כבל הוסיף כי מדובר בדברים שמהווים עילה לתביעת דיבה נגד יחימוביץ'.
