ג'ון קרי יבקר בישראל וברשות מדי שבועיים
שלושה שבועות אחרי ביקור אובמה והנאום בירושלים, מתכוון שר החוץ האמריקאי לשוב לישראל כבר בימים הקרובים כדי לחדש המו"מ

הממשל האמריקאי עדיין לא גיבש יוזמת שלום שתאפשר לישראל ולפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן ובכוונתו של קרי להביא להבשלת המהלך בתוך מספר חודשים. נראה שהמאמץ האמריקאי מתמקד כרגע בניסיונות להבין את הפערים בין הצדדים ולנסות לגשר עליהם.
האמריקאים גם פועלים על מנת לשכנע את ראש הממשלה בנימין נתניהו לבצע שורה של מחוות כלפי הפלסטינים, אך גם מצד הפלסטינים כלפי ישראל, במטרה לשפר את רמת האמון בין הצדדים.
בירושלים כבר החלו להמליץ לראש הממשלה אילו מחוות לבצע, בהן אישורי תכניות מתאר בשטחי סי של יישובים פלסטינים לא חוקיים ביהודה ושומרון (הנמצאים בשליטה ישראלית), אספקת תחמושת והעברה של שטחים מצומצמים לריבונות פלסטינית כמו כבישי גישה לאזור התעשייה של טול כרם ולעיר הפלסטינית החדשה רוואבי.
מחווה אחת שנתניהו כבר ביצע ערב חג הפסח לבקשת האמריקאים, היא להמשיך ולהעביר את כספי המסים שישראל גובה עבור הפלסטינים מידי חודש בחודשו, ללא צורך באישור מיוחד.
מנגד, האמריקאים דורשים מהפלסטינים להתחייב להימנע מצעדים חד צדדים, ובראשם לא לפנות לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. דרישה נוספת היא התחייבות לקיים משא ומתן רציני, שכן נתניהו מסרב לבצע מחוות שאינן מעוגנות במחוייבות פלסטינית שלא לנטוש את המו"מ, כפי שעשו לפני כשנה במהלך סבב השיחות שהתקיים בעמאן, בירת ירדן.
בנוסף לדרישות אלה, אובמה וקרי הבהירו לפלסטינים כי הם מתנגדים להצבת תנאים מוקדמים לחידוש המשא ומתן, כמו שחרור 123 אסירים שנשפטו עוד לפני הסכמי אוסלו והקפאת הבנייה בהתנחלויות.
במקביל, השר מבקש להחיות מחדש את יוזמת השלום הערבית, תוך ביצוע מספר שינויים בה, מתוך הבנה שתמיכת מדינות ערביות ומוסלמיות מתונות דוגמת סעודיה, ירדן, טורקיה ומדינות המפרץ, תחזק ותעודד את יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לחזור לשיחות עם ישראל.
שרי החוץ של הליגה הערבית אישררו לאחרונה בלחץ אמריקאי את יוזמת השלום הערבית, אך לא ברור עד כמה הן יהיו מוכנות לבצע שינויים במסמך, שאושר במרץ 2002 וקבע כי מדינות ערב יכוננו וינמרלו יחסים עם ישראל בתמורה להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967.
קושי נוסף שעולה לקראת החזרה לשולחן הדיונים הוא רצונה של טורקיה להיות מעורבת באופן פעיל בכל משא ומתן בין ישראל לפלסטינים.

פקיד בכיר בירושלים ציין שבניגוד לעבר, יש ליוזמת השלום הערבית סיכוי של ממש על רקע נפילת שליט לוב מועמר קדאפי והתפרקות המשטר בסוריה. על כן, על ישראל לשקול את התועלת שתצמח לה ממנה, אם אכן האמריקאים יצליחו להכניס בה שינויים הכרחיים. עם זאת, לא ברור עדיין אם נתניהו יסכים לכך.
בהקשר זה יצוין כי בפגישותיו עם אובמה ועם קרי, נתניהו עמד על העמקת המרכיב הביטחוני בכל משא ומתן עתידי עם הפלסטינים וחיזוק המימד האסטרטגי-ביטחוני של ישראל על רקע השינויים הדרמטיים באזור. כך למשל, נתניהו דרש נוכחות ישראלית ארוכת טווח של 40 שנה על נהר הירדן, דרישה שהפלסטינים דחו עד היום.
