מחקר: בשר מעובד גורם למוות בטרם עת
מחקר בין-לאומי מקיף מצא קשר ישיר בין אכילה מרובה של נקניקים, המבורגרים ונקניקיות לבין הסיכוי ללקות במחלות לב, כלי דם וסרטן

נקניקיות דרום אפריקאיות צילום ארכיון: אדי ישראל
בין השאר דיווחו החוקרים כי אחד מכל 17 בני אדם שהשתתפו במחקר שנערך במשך 13 שנים, מת במהלכו. הם גילו כי אלה שצרכו לפחות 160 גרם בשר מעובד ביום, שפירושו כשלוש נקניקיות או כריך גדול עם נקניק פסטרמה, היו בסיכון הגבוה ב-44 אחוז למות מוקדם מדי לעומת אלה שצרכו לכל היותר 20 גרם בשר מעובד מהסוגים הללו ביום.
עוד נמצא כי אלה שצרכו כמויות גדולות של בשר מעובד העלו את הסיכון למחלות לב ב-72 אחוז ואת הסיכון ללקות בסרטן במערכת העיכול ב-11 אחוז , בהשוואה למי שכלל לא זולל בשר מעובד.
"נתונים לא מספיק מוצקים"
לדברי פרופ' סאבין רוהרמן, ראש צוות החוקרים, "מצאנו כי מי שצורך פחות מ-20 גרם בשר מעובד ביום מקטין משמעותית את הסיכון למות בגיל צעיר יחסית. יש כאן גם אלמנט של מניעה".
דוברים של תעשיית הבשר המעובד, בעיקר בבריטניה, מיהרו אמש לתקוף את ממצאי המחקר: "למרות הכול, הנתונים לא מספיק מוצקים כדי להצדיק שינוי חד בהרגלי הצריכה. לאנשים שצרכו כמויות גדולות של בשר מעובד, היו גם הרגלי חיים לא בריאים רבים אחרים. לא השתכנענו שבשר מעובד כשלעצמו מהווה גורם סיכון בודד".
