מחקר: רשתות חברתיות יכולות למנוע תאונות דרכים
חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון הראו במחקר חדש שפרסמו כי על ידי שימוש ברשת תחבורתית חברתית כגון Waze ניתן לזהות מוקדים מועדים לתאונות דרכים וכך לטפל בהם בצורה טובה יותר

WAZE הוכחה כמאפשרת לנבא מקומות מועדים לתאונה אתר Waze - צילום מסך
במאמר שפרסמו הראו החוקרים כי באמצעות ניתוח רשתות חברתיות מבוססות מיקום, כגון Waze, אפשר לזהות צמתים מועדים לפורענות אשר מתרחשות בהן תאונות על בסיס יום-יומי. בנוסף, החוקרים הראו שיש מקומות אשר יש בהם כיסוי משטרתי נרחב, אך ללא דיווח על תאונות דרכים.
המחקר כאמור התבסס על נתונים שנאספו מ-Waze במשך למעלה מחודש. באמצעות נתונים אלו הצליחו החוקרים למפות אזורים בארץ שיש בהם תאונות על בסיס יום יומי. באמצעות שימוש בתוכנה Google Earth הצליחו החוקרים לגלות ש-75% מהאזורים שהיו מוקדי תאונות הם בעצם צמתים. בנוסף, החוקרים מצאו שלמשטרה לוקח בממוצע כ-20 דקות להגיע לאזור התאונה ויש אזורים בארץ שרק לאחר 40 דקות מרגע הדיווח הראשוני המשטרה נראתה באזור התאונה.
באמצעות מחקר זה נראה כי ניתן למנוע תאונות על ידי איתור בזמן אמת של קטעי כביש בעיתיים. בנוסף, באמצעות שיטות אלו ניתן להמליץ למשטרה איך לפרוש את כוחותיה באופן יותר אופטימלי.
"תחום הרשתות החברתיות מבוססות-המיקום"
אומר החוקר מיכאל פייר "הוא תחום מחקר חדש ורק עכשיו מתחילים לגלות את הפוטנציאל הגלום בכמות הנתונים הענקית הנאספת על בסיס יום-יומי.
באמצעות מחקרים מסוג זה, שעוקבים אחר אירועים כגון תאונות דרכים לאורך זמן, ניתן לעזור לכוחות המשטרה לזהות קטעי כביש שמועדים לפורענות בזמן-אמת או לחילופין- מקומות שלא מצריכים כוחות שיטור רבים" .
קבוצת המחקר לאבטחת מידע ברשתות חברתיות היא חלק מהמחלקה להנדסת מערכות מידע באוניברסיטה. המאמר נכתב על ידי הדוקטורנט מיכאל פייר והסטודנט דימה כגן, בשיתוף ד"ר רמי פוזיס, פרופ' ליאור רוקח ופרופ' יובל אלוביץ'- העומד בראש מעבדות דויטשה טלקום באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב