החינוך הדתי נלחם על השפה הערבית
תוכנית חדשה תעודד את התלמידים הדתיים ללמוד את השפה ותתמרץ מורים. מורה לערבית: "חשוב להכיר את השכנים"

בית ספר דתי, התלמידים יחזרו לערבית? צילום ארכיון: פלאש 90
השפה הערבית היא אחת משלוש השפות הרשמיות במדינת ישראל. בעוד כל תלמיד נדרש ללמוד עברית ואנגלית, הרי שהערבית מהווה מקצוע בחירה שווה ערך לשפה הצרפתית. בשנים האחרונות הראו מחקרים שנערכו בנושא כי הולכים ופוחתים מספר הצעירים הדוברים את השפה הנפוצה במזרח התיכון.
מנתונים שהגיעו לידי מעריב עולה כי אמנם בציבור הכללי יש רתיעה מלימודי הערבית, אולם בציבור הדתי השפה כמעט נעלמה כליל; 114 תלמידים בלבד ממגזר זה ניגשו בשנת 2011 לבגרות מורחבת בערבית מתוך כ15- אלף תלמידים שניגשו לבגרות באותה שנה בסך הכל.
משיחות עם תלמידים ומורים עולה כי אלו הלומדים את השפה הערבית עושים זאת בעיקר במסגרת רצון להשתלב ביחידות המודיעין השונות בצבא ובשב"כ. הנתונים הללו הונחו על שולחנו של מינהל מנהל החינוך הדתי, ד"ר אברהם ליפשיץ, שהבחין כי השפה הוזנחה לחלוטין במגזר הדתי. בחודשים האחרונים הוכנה תוכנית חדשה לעידוד לימודי השפה הערבית בבתי הספר הדתיים, והיא תצא לפועל בשבועות הקרובים.
במסגרת התוכנית יינתנו תמריצים לתלמידים ולמורים שיבחרו בלימודי השפה בחטיבות הביניים ובהכנה לבגרות ברמת חמש יחידות לימוד בתיכונים. כמו כן, יתקיימו כנסים גדולים לעידוד לימודי השפה, הסברות בבתי הספר עצמם, הקמת אתר אינטרנט ייחודי לנושא והכנסת תכנים מתוקשבים מתקדמים, כך שלימודי השפה יהיו אטרקטיביים עבור התלמידים.
בבית הספר אמי"ת רננים
ברעננה לא חיכו עד התוכנית החדשה, ולחץ שהפעילו ההורים הביא כבר לפני כמה שנים לגיבוש תוכנית ייחודית לעידוד לימודי השפה. "התלמידים לומדים את הערבית הספרותית, זו שעליה נבחנים בבגרות, אבל גם ערבית מדוברת וגם מזרחנות," מסביר המורה בנצי קופפר, שיזם את התוכנית. "חשוב להכיר מי השכנים שלנו, עם מי יש לנו עסק, לטוב ולרע".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
