נמצאה תרופה המסייעת טוב יותר לעצירת לידה מוקדמת
חוקרי בית החולים העמק והטכניון בדקו את יעילות התרופות "אוטוסיבן" ו"ניפדיפון" בהתמודדות עם לידות מוקדמות ומצאו כי הראשונה מתאימה לעצירת הלידה באופן זמני והשנייה מתאימה לעצירה ארוכה של הלידה

רוב תמות התינוקות בארץ נוסעת מלידות מוקדמות. פגייה מרים צחי
"לידה מוקדמת מהווה את הגורם המוביל לתחלואה ותמותה סב-לידתית", אמר מוביל המחקר, ד"ר ראיד סלים שהוסיף כי "ככלל, המטרה הינה להאריך את גיל ההיריון ככל האפשר בכדי למנוע לידת פגים. אולם, במקרים מסוימים יש צורך לעצור את הלידה ל-48 שעות וזאת בכדי לאפשר טיפול בתרופות להבשלת ראות העובר או לשם העברת היולדת למרכז רפואי אחר. עד היום לא היה ברור לרופאים מהי תרופת הבחירה לשתי מטרות אלה".
לאור זאת במחקר שבוצע, על 145 יולדות, חולקו נשים הרות שהתקבלו לאשפוז עם אבחנה של לידה מוקדמת בצורה אקראית ל-2 קבוצות של טיפול ראשוני בתרופות "אוטוסיבן" (ATOSIBAN) או "ניפדיפון" (NIFEDIPINE). היה והלידה לא נעצרה אחרי שעה מתחילת הטיפול, הוא הוחלף לתרופת המחקר המקבילה. 75 נשים בקבוצת ה"ניפדיפין" ו-70 נשים בקבוצת ה"אוטוסיבן" השלימו את הטיפול ונכנסו לעיבוד הנתונים.
לדברי החוקרים התברר כי "אוטוסיבן" נמצאה יעילה יותר בעצירה בטווח הקצר ואילו יותר נשים שטופלו ב"ניפדיפין" לא ילדו שבוע מתחילת הטיפול. גיל ההיריון הממוצע בלידה היה גבוה יותר משמעותית בקבוצת הנשים שטופלו ב"ניפדיפין" לעומת "אוטוסיבן".
פרופסור אליעזר שלו, דיקן הפקולטה לרפואה בטכניון וממחברי המחקר, אמר בעקבות התוצאות כי מהמחקר ניתן לראשונה לקבוע, על בסיס עובדתי מוצק, שבמקרים בהם קיימת חשיבות בעצירה של הלידה ל- 48 שעות עדיף להשתמש ב"אוטוסיבן". לעומת זאת, בכל המקרים האחרים עדיף להשתמש ב"ניפדיפין", שהיא תרופה זולה ופשוטה לשימוש. "עבודה זו נותנת תשובה ברורה לשיטת הטיפול הנכונה בעצירת לידה", הדגיש.