היום נפתח בישראל הכנס הבינלאומי לקרדיולוגיה התערבותית

צנתור כטיפול בלחץ דם, ניתוחי מעקפים לחולי סוכרת ורפואה מתפתחת, הם חלק מהחידושים שיוצגו מהיום בכנס ביו-טק, שלא במקרה ישראל מארחת

שיר לביא | 2/12/2012 13:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: רפואה
מחקר חדש מגלה, כי טיפול התערבותי בלחץ דם גבוה באמצעות טכנולוגיית צנתור מסוג 'ארדיאן' תורמת לא רק לירידה בלחץ הדם, אלא גם להורדה ואיזון של רמות האינסולין בדם. תוצאות המחקר הזה וחידושים נוספים בתחומי הביו-טק והמובייל-הלט, יוצגו בכנס הבינלאומי ICI Meeting 2012 (חידושים בקרדיולוגיה התערבותית), שנפתח היום בתל-אביב ויימשך עד יום שלישי.
 
שורה של חידושים טכנולוגיים בתחום הרפואה יוצגו בכנס
שורה של חידושים טכנולוגיים בתחום הרפואה יוצגו בכנס iMDsoft

הכנס מארח כאלף משתתפים מהארץ ומהעולם מהתחומים הרפואיים והפרה-רפואיים, חוקרים וחברות המפתחות מוצרים בתחום. יו"ר  הכנס הוא פרופ' רפי ביאר מנהל בית החולים רמב"ם ולצדו ינהל את הכנס פרופ' חיים לוטן, מנהל המערך הקרדיולוגי בהדסה.

את הצנתר 'ארדיאן' פיתחה חברת 'מדטרוניק' (שרכשה את הסטארט-אפ הישראלי ונטור ב-2009, תמורת 325 מיליון דולר, ולאחרונה סגרה את מרכז הפיתוח שלה בישראל). תוצאות המחקר יוצגו בכנס ולדברי עורך המחקר, ד"ר פליקס מחפוד, הן פותחות פתח לטיפול עתידי בסוכרת באמצעות צנתור, כטיפול נילווה ומשלים לתרופות.

"סיבת התמותה העיקרית של החולים הינה דווקא מחלות לב ואי ספיקת לב" אומר פרופ' חיים לוטן, מנהל מערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי הדסה עין כרם, ויו"ר משותף, יחד עם פרופ' רפי ביאר, מנהל המרכז הרפואי רמב"ם, של כנס ה-2012 ICI. "שכיחות תמותת חולי סוכרת מאי ספיקת לב גבוהה פי שניים מחולים ללא סוכרת. ועל כן בהערכה מספרית בין 60% ל- 70% מחולי הסוכרת ימותו מסיבוכים הקשורים למחלות בכלי הדם והלב".

200 מיליון סוכרתיים

במחקר נוסף שפורסם, לאחרונה, ע"י ה- ה- AHA, בניו אינגלנד ג'ורנל או מדיסין, נמצא כי הטיפול הנכון יותר עבור חולי סוכרת בעלי טרשת עורקים מפושטת הוא ניתוח מעקפים ולא צנתור. זאת, מכיוון שהסכנה הנשקפת לחולי סוכרת בעלי טרשת עורקים ללקות בהתקף לב לאחר הצנתור, גבוהה יותר מאשר הסיבוכים הכרוכים בניתוח מעקפים. לפיכך, כדי להפחית את הסיכון להתקפי לב, הגישה הטיפולית בחולי סוכרת, המקובלת כיום הרבה יותר אגרסיבית וכוללת "מלחמה" בכל החזיתות גם יחד: שליטה ברמת הסוכרים, השומנים ולחץ הדם, הפסקת עישון ופעילות גופנית סדירה. המחקר נערך בכ-0-2,00 חולים בכ-140 מרכזים רפואיים כולל בישראל (רמב"ם, הדסה ותל- השומר).

העניין הרב של החברות בטיפול בסוכרת נובע מהעובדה שכבר כיום יש בעולם כ-200 מיליון הסובלים מסוכרת ועד 2030 המספר הזה צפוי לצמוח לכדי כ-450 מיליון חולים. גם במספר הילדים הלוקים בסוכרת סוג 2, נרשמת מגמת עלייה, מה שעלול לגרום לעלייה במספר הלוקים במחלות לב בגיל צעיר. לנתונים האלה אחראים תושבים במדינות כמו הודו וסין, בהן המחלה לא הייתה שכיחה עד כה, אומרים החוקרים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים

פייסבוק