הסנאט אישר סנקציות על איראן למרות התנגדות הבית הלבן

ברוב של 94 חברים מול 0 מתנגדים, הוחלט להדק עוד יותר את החגורה על האיראנים, על מנת לגרום להם לוותר על פרויקט האטום שלה. אובמה עשוי להטיל וטו

סוכנויות הידיעות | 1/12/2012 11:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הסנאט האמריקאי אישר היום (שבת) סנקציות כלכליות חדשות על איראן, למרות ההתנגדות הנחרצת של הבית הלבן בנושא. כי החקיקה עלולה לערער את מאמצים קיימים לרסן את השאיפות הגרעיניות של איראן.
ממשיכים ללחוץ על איראן. חברי הסנאט בדיון
ממשיכים ללחוץ על איראן. חברי הסנאט בדיון אי-פי


ברוב של 94 בעד ואפס מתנגדים, הוחלט אמש להטיל עונשים כספיים נוספים על עסקים בארה"ב ובנקים זרים העוסקים באנרגיה עם איראן, כולל נמלים, ספינות וחברות אשר בונות ספינות. כמו כן הוחלט להטיל סנקציות על סחר מתכות עם איראן.

ההצעה על הסנקציות הגיעה משני קצוות הקשת הפוליטית, כשהסנטורים בוב מננדז (דמוקרט) ומארק קירק (רפובליקני), הם אלו שיזמו את החוק. זה יאפשר , הארכיטקטים של חוק בן שקוצץ היצוא והכנסות הנפט באיראן, אמרו המידה החדשה הייתי הולכת יותר לכיוון לסחוט כלכלת איראן ולהגביר את הלחץ על הרפובליקה האיסלמית למשא ומתן על תכנית הגרעין השנויה במחלוקת שלה.

גורמים בבית הלבן אמרו כי הממשל לא חשב שיש צורך בסנקציות נוספות עדיין וביקשו מהם לדחות את הוספת העיצומים עד לשנה הבאה.

"יש לנו חששות מחלק מהניסוחים של ההצעה בטקסט וחשוב לציין כי אנחנו רוצים לעבוד עם השותפים שלנו בקונגרס כדי להפוך את החוק ליותר יעיל ועקבי, כדי לוודא שאף אחד לא יוכל לערער את ההצלחה שלנו עד כה". בכל פנים, העניין דורש את התערבותו של הנשיא, אשר יכול להטיל וטו על המהלך.

בעוד שכמעט כל המסחר עם איראן של כל עסק או אדם פרטי בארה"ב כבר זמן רב אסור, התיקון שאושר אתמול היה להטיל עונשים על הסחר של אומות אחרות במדינה, צעד אחד קרוב יותר לאמברגו סחר על איראן.

תיקון

הסנאט ימשיך לאפשר רכישות של נפט גולמי איראני, כל עוד המדינה שקונה את הנפט מסוגלת להראות כי צמצמה את יבוא הנפט שלה מאיראן. בנתונים שנחשפו נכתב כי שבע מדינות, כולל הודו, טורקיה ודרום קוריאה, המשיכו באופן משמעותי בנסיון לצמצם את יבוא הנפט האיראני במהלך ששת החודשים האחרונים.

התיקון החדש יאפשר רכישת גז טבעי איראני, אבל רק בתשלומים שייעשו במטבע המקומי. הוראה זו, על פי יועצים שסייעו לעצב את החקיקה, היא חשובה במיוחד לטורקיה, בעלת ברית של ארה"ב וחברה בנאט"ו היא שקונה עיקרי של גז טבעי איראני. יצוא הנפט של איראן ירד בכ-40 אחוזים, בהשוואה לאוקטובר 2011.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים