שלושה בני נוער זכו בתחרות אתגר הצופן של טיורינג

התחרות שנערכה ביוזמת משרד המדע עסקה בגילוי משפטים על המתמטיקאי שהוצפנו בצפון בינארי של 500 מיליון הספרות הבינאריות הראשונות של פאי

אסף גולן | 26/11/2012 12:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שלושה בני נוער זכו בתחרות "אתגר הצופן של טיורינג" של משרד המדע והטכנולוגיה שנערכה לרגל 100 שנה להולדתו של אבי מדעי המחשב אלן טיורינג. שלושת המשתתפים הצליחו למצוא את המשפטים הארוכים ביותר אודות המדען בצופן מורכב שחובר על ידי מדענים מאוניברסיטת ת"א. במסגרת התחרות התבקשו בני הנוער לחשוף את המשפט הארוך ביותר על אלן טיורינג המסתתר בצופן של 500 מיליון הספרות הבינאריות הראשונות של פאי.
 
הזוכים בתחרות ''אתגר הצופן של טיורינג'' שיזם משרד המדע והטכנולוגיה
הזוכים בתחרות ''אתגר הצופן של טיורינג'' שיזם משרד המדע והטכנולוגיה צילום: יואב ארי דודקביץ

מנגנון הצופן פותח על ידי מדענים וסטודנטים מאוניברסיטת ת"א בראשות פרופ' נחום דרשוביץ ופרופ' ליאור וולף. במהלך חודשי הקיץ יולי ואוגוסט שבהם התקיימה התחרות, נרשמו 30,000 כניסות לאתר התחרות ו-350 הגשות של משפטים. הזוכה במקום הראשון הוא איתי נאור, בן 15 מפרדס חנה שמצא  משפט באורך 31 תווים. למקום השני הגיע אלמוג ולד בן ה-9 מפתח תקווה שמצא משפט באורך 30 תווים. למקום השלישי הגיע אדר זייטק בן ה-18 מרחובות שהרכיב משפט של 29 תווים. 


לדברי שר המדע והטכנולוגיה פרופ' דניאל הרשקוביץ, מתמטיקאי שעסק בעצמו בעבר בתחום, "לתחום ההצפנה מרכיב משמעותי בהגנה על מרחב הסייבר. מעבר לאתגר המדעי-טכנולוגי של התחרות, המטרה הייתה גם שבני הנוער ייחשפו לתרומתו ולפועלו של אלן טיורינג".

אלן טיורינג היה מתמטיקאי גאון שהניח את היסודות לתחום מדעי המחשב והיה גם הראשון לעסוק בשאלה "האם מכונות יכולות לחשוב". תרומתו לתחומי מדעי המחשב, המתמטיקה ואף הפילוסופיה משתווה לתרומותיהם של איינשטיין ודרווין בתחומיהם. לטיורינג נודעה גם תרומה מיוחדת לניצחון בנות הברית במלחמת העולם השנייה בזכות הצלחתו לפצח את צופן מכונת "האניגמה" הגרמנית. ואולם, בימי חייו לא קיבל טיורינג את ההוקרה על תרומתו לאנושות.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים

פייסבוק