
הסאבווי חזרה לפעול, אבל הבלגן רחוק מסיום
כמחצית מקווי התחתית של ניו יורק חידשו את פעילותם אחרי הסופה סנדי. כלי רכב פרטיים לא יוכלו להיכנס לעיר עם פחות מ-3 נוסעים
- כל הכתבות על הסופה סנדי
בדיוק בשעה 5:30 לפנות בוקר (שעון מקומי) – חצי שעה לפני המועד המתוכנן – החלו לפעול 14 מתוך 23 קווי הסאבווי. רכבות מספר 3 ו-7, מהקווים המרכזיים של העיר, ורכבות B, C, E, G ו-Q עדיין משותקות מאחר שהמסילות והתחנות ספגו פגיעות קשות בשל ההצפות.

מאחר שהחלק הדרומי של מנהטן עדיין שרוי בעלטה בשל הפסקות החשמל שגרמה הסופה העזה, אין רכבות מדרום לרחוב 36 ואין תנועה בין רחוב 34 במנהטן לבין ברוקלין. שאר הקווים יפעלו מברונקס, מקווינס ומהחלק העליון של מנהטן למרכז העיר ומקווינס וחלקים של ברוקלין למרכז ברוקלין.
לקראת חידוש הפעילות, התייצבו הנוסעים הראשונים בתחנות כבר בשעת בוקר מוקדמת. "לא היה צפוף בכלל", אמרה פט פרמי, אומנת בת 29 שעלתה בקוונס ונסעה לכיוון מלון וולדורף אסטוריה כדי לשמור על ילדים ששוהים במקום בגלל שבביתם אין חשמל. "האיש בתחנה אמר שהיא לא תפעל עד שש, אבל יצאנו לדרך ב-5:30".

בנוסף, הבוקר נכנסה לתוקף הוראה חדשה, לפי כלי רכב פרטיים שבהם יש פחות משלושה נוסעים לא יוכלו להיכנס למנהטן במרבית הגשרים המרכזיים, ומחסומי משטרה הוצבו כדי לאכוף את ההנחיה. "שוטר הסתכל במכונית שלי ואמר לי שאני לא יכולהלחצות אלא אם אני אקח עוד שני בני אדם", סיפר ג'ייסון פרייר לניו יורק טיימס על החוויה שעבר בעת שרצה לחצות את גשר קווינסבורו. בעקבות זאת, הוא חנה והשתמש ברכבת התחתית.
כדי לעודד את הנוסעים להשתמש בתחבורה
אתמול, היום הראשון של השיבה לעבודה אחרי שחלפה הסופה סנדי, התאפיין בבלגן תחבורתי אדיר בניו יורק. סמואל שוורץ, לשעבר ראש אגף התחבורה העירונית, סיפר לניו יורק טיימס כי הפעם האחרונה שבה הוא זוכה כאוס כזה הייתה בזמן שביתת התחבורה הציבורית ב-1980.

האוטובוסים, שהיו כלי התחבורה הציבורית היחיד שפעל, חלפו לפעמים על פני התחנות העמוסות מבלי לעצור מאחר שלא היו יכולים לקחת עוד נוסעים. אחרים שכן הצליחו לעלות, ירדו מוקדם מהמתוכנן והמשיכו את דרכם ברגל.
"אולי כשהאור יתחלף לירוק, אנשים יתחילו לנוע", אמר אברהם רייסמן בן ה-26 בעת שנסע באוטובוס שעמד ברמזור אדום בסנטרל פארק מערב. אבל כאשר האור התחלף, שום דבר עדיין לא זז.
הפסקות החשמל הנרחבות גם אילצו תחנות דלק ברחבי מדינת ניו יורק להפסיק את פעילותן, וכך נוצרו תורים ארוכים של אנשים שחיפשו מקום לתדלק. "הבלגן הוא שאנשים חוסמים את הכביש בעת שהם מנסים לחתוך את התור", אמר דאריל ג'יימסון שהמתין שעה בתור. "אף אחד לא אוהב לחכות, בן אדם, אבל זה משהו שצריך לעשות".
בניו ג'רזי, שספגה את הפגיעות הקשות ביותר, עדיין לא התרחשה התחבורה הציבורית ומאות אלפי נוסעים נאלצו למצוא דרכים חלופיות וגם עמדו שעות בתורים לתחנות הדלק. בהובוקן, שנמצאת מול מנהטן, קרוב ל-20 אלף תושבים עדיין לכודים בבתיהם בשל ההצפות ו-90 אחוז עדיין ללא זרם חשמל.

