הכירו

הכירו את המועמד: יעל ארן רצה ל"העבודה"

לאחר שנים רבות של פעילות בתחומי חינוך, חברה וכלכלה, פונה ארן לפוליטיקה ואומרת: "המדינה צריכה לשים את זכויות האזרח במרכז"

אריק בנדר | 21/10/2012 9:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מי אני? יעל ארן (לבית שנקר), תושבת מבשרת ציון נשואה ואם לשניים. נולדתי ב-1954 בתל אביב וגדלתי בירושלים. משפחתי מצד אבי הינה ממקימי תעשיית הטקסטיל בישראל. אמי הגיעה לארץ כעולה חדשה מבולגריה עם קום המדינה והייתה פעילה בשומר הצעיר. בצבא שירתתי כסמלת בחיל האוויר.
יעל ארן
יעל ארן צילום: יח''צ

באוניברסיטה העברית בירושלים סיימתי תואר ראשון בהיסטוריה ופילוסופיה, תעודת הוראה, תואר שני בתקשורת ועיתונאות ותואר שני נוסף בהצטיינות במדיניות ציבורית. בתקופת הלימודים התחלתי בפעילותי הפוליטית במפלגת העבודה ונבחרתי לתפקיד יו"ר המשמרת הצעירה בירושלים.

הנני אשת חינוך, יזמת חברתית ופעילה ציבורית ופוליטית .אני מציגה את מועמדותי בבחירות המקדימות לכנסת ה-19 שתערכנה במפלגת העבודה.

כיום אני מנהלת את קמפוס האוניברסיטה הפתוחה במרחב ירושלים ופרויקטים ארציים שמטרתם פתיחת שערי האקדמיה ליוצאי אתיופיה לחרדים וערבים. בין תפקידיי הבולטים: שבע שנים כמנהלת לשכת הקשר של ההסתדרות בהן קידמתי מטעמה שורה של חוקים חברתיים, כגון חוק שכר מינימום, חוק שוויון הזדמנויות בעבודה וחוק גיל פרישה שווה וגמיש לנשים, יו"ר נעמת בירושלים, מנכ"לית "מרכז הבניה הישראלי" מטעם משרד השיכון, חברת דירקטוריון באל על, יו"ר דירקטוריון המועצה הישראלית לצרכנות ויו"ר ועדת הכספים של דירקטוריון "החברה הממשלתית לתיירות".

דברים לאומה:
מבחינתי, סדר יום חברתי כלכלי הוא אינו סיסמת בחירות. מדובר בתמצית העשייה שלי בשלושים השנים האחרונות. בכל מקום ובכל תחנה בחיי פעלתי ונאבקתי למען שינויים חברתיים בהם אני מאמינה. מילת המפתח בעיני היא "הביטחון" הכלכלי, החברתי והאישי של האדם, המהווה תנאי הכרחי לביטחון המדיני.

לתפיסתי המדינה אינה "עסק כלכלי" והיא צריכה להעמיד במרכז את האדם והאזרח, לקחת אחריות ולספק לו בהגינות ובצדק את הזכויות הבסיסיות לקורת גג, לחינוך, לרווחה ולבריאות נאותים. במקום לומר "אני ואני" צריך לדבר על "אנחנו", על אף שאין הדבר סותר את הרעיון של תחרות חופשית וצמיחה כלכלית.

מאידך, לא מקובל עלי שרק מתי מעט ייהנו ממנה ואילו האחרים יסתפקו בשיירים. יש לפעול לצמצום הפערים בין עשירים לעניים,למנוע את שחיקת מעמד הביניים ולהבטיח שירותים חיוניים לכלל האזרחים באופן שוויוני.

דוגמא בולטת לפעילותי -  "בג"צ ארן" מאבק שניהלתי ליישום "חוק שיווין

זכויות האישה" לייצוג הולם והעדפה מתקנת במגזר הציבורי. הבג"צ נלמד בבתי ספר ומוסדות אקדמיים ומהווה מקרה בוחן חשוב בהיסטוריה של המאבק לשוויון זכויות לנשים בישראל.

חברה וכלכלה, נגישות להשכלה הגבוהה וקידום מעמד הנשים בישראל, אלה הנושאים בהם אפעל בכנסת. במישור הראשון, אפעל למניעה ועצירה של תהליכי ההפרטה של השירותים החברתיים המתרחשים כיום בתחומי החינוך הבריאות והרווחה. במסגרת חקיקה יוסדרו תהליכי ההפרטה, ויוגדרו מוצרים ושירותים שאינם ניתנים להפרטה.

במקביל, אפעל גם למימוש הזכות לחינוך והשכלה גבוהה, הנגשת ההשכלה הגבוהה לכלל שכבות האוכלוסייה, הגדלת התקציב וההשקעה המדינתית במוסדות ההשכלה הגבוהה הציבוריים ובמחקר ופיתוח.

בנוסף, אקדם שוויון מגדרי בתעסוקת נשים ואפעל למען צמצום פערי השכר בין נשים וגברים, הצבת הנשים במוקדי קבלת החלטות והחמרת הענישה על עבירות של אלימות במשפחה, עבריינות מין והטרדות מיניות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הכירו את המועמד

צילום: רויטרס

אריק בנדר סוקר את המועמדים לבחירות 2013

לכל הכתבות של הכירו את המועמד

עוד ב''הכירו את המועמד''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים