המצלמות שמאיימות על הפרטיות של האנגלים

ציוד האבטחה החדיש שהותקן בערים רבות מסוגל לזהות פרצופים ממרחק של קילומטר. אפילו בממשלה חוששים מאפקט האח הגדול

סוכנויות הידיעות | 4/10/2012 13:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוד ועוד רשויות מקומיות בבריטניה מאמצות את השיטה שהונהגה בלונדון, אשר הציבה כמעט בכל פינה בעיר הענקית מצלמות אבטחה שסייעו להוריד את אחוזי הפשיעה. אולם לאחרונה, לאחר שמצלמות חדשות ברזולוציה גבוהה במיוחד החלו להיכנס לשוק, הבריטים תוהים שמא הלכו רחוק מדי עם חזון הרחובות הבטוחים, שמאיים לחרב את פרטיותם של אזרחי הממלכה.
מצלמת אבטחה על רקע הביג בן,לונדון
מצלמת אבטחה על רקע הביג בן,לונדון צילום: גטי אימג'ס


על פי ההערכות, בבריטניה פועלות כיום לא פחות מ‭1.85-‬ מיליון מצלמות אבטחה אשר פזורות בכל רחבי המדינה, והן מהוות כ‭20-‬ אחוז מכלל מצלמות האבטחה בעולם. בממוצע, כל אחד מתושבי לונדון נתפס במצלמות הפזורות ברחבי העיר כ‭300-‬ פעם ביום.

קרוב ל‭100-‬ אלף מצלמות מותקנות בבתי הספר ובמוסדות האקדמיים, וכ‭200-‬ בתי ספר אף התקינו מצלמות בשירותים ובחדרי ההלבשה. בארבע השנים האחרונות הוציאו הרשויות המקומיות בבריטניה יותר מ‭800-‬ מיליון דולר על מצלמות אבטחה ומערכות שליטה שנועדו להגביר את רמת הביטחון האישי של התושבים.

אנדרו רניסון, "המפקח על מדיניות המעקבים" בממשלה הבריטית, שלח לאחרונה מזכר חריף לממשלה שבו הוא מזהיר מפני השלכותיה של הטכנולוגיה החדשה. "מצלמות האבטחה הופכות את בריטניה לחברה המנוהלת בסגנון 'האח הגדול‭."'‬ רניסון גם הזהיר את הממונים עליו מפני "תגובה ציבורית חריפה" במקרה שלא יינקטו צעדים מתאימים לפיקוח על המצלמות החדשות. לדבריו, הן מותקנות ברחובות הערים מבלי שמישהו נועץ עם הציבור בנוגע לכך.

בעזרת הטכנולוגיה החדשה יכולות המצלמות לאתר אדם ספציפי בתוך קהל עצום ממרחק של קרוב לקילומטר. נוסף על היכולת לזהות פרצופים, המצלמות החדשות מסוגלות גם לקרוא את מספרי הרישוי של הרכבים החולפים בכבישים, ובכך "להבטיח" שבכל פעם שתושבי בריטניה יוצאים מבתיהם הם לא יוכלו ליהנות מהגנה על פרטיותם. "המצלמות החדשות יביאו עתיד סיוטי לרחובות שלנו‭,"‬ כתב ב"גארדיאן" בעל הטור הנרי פורטר. "באיזה שלב הציבור הבריטי

יבין שהפרטיות והחירות שלו נמצאות בסכנה קיומית‭."?‬

הוא הזהיר כי כל המצלמות שפועלות כיום ברחובות עריה של בריטניה יכולות לעבור שדרוג כך שיכילו את הטכנולוגיה החדשה. "זה אומר שלא תהיה לנו יותר פרטיות כשאנו מסתובבים בקניון או נוסעים ברכבת; שלילדים שלנו לא תהיה פרטיות כאשר הם לומדים בכיתה; שלא תהיה לנו פרטיות בעת אירועי ספורט באיצטדיון או בעת בילוי בפאב או במסעדה‭,"‬ כתב פורטר.

צילום: איי-פי
חדר המצב שהוקם בלונדון לקראת האולימפיאדה צילום: איי-פי
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אירופה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים