עיני לעובדי מעריב: אף
אחד לא ייקח לנו שקל
בשיחה עם העובדים אמר יו"ר ההסתדרות כי ההנהלה הבטיחה לדאוג לזכויותיהם, וקרא להתערבות רה"מ ושר האוצר במשבר בעיתון
עיני הוסיף כי "בשלב הראשון עלינו לדאוג כיצד מאבטחים את הכספים שמגיעים לכם. בהתחלה דיברו איתנו על חוסרים של 20-30 מיליון שקלים אבל בשיחה שערכתי עם המנכ"ל הוא כבר מדבר על 40-50 מיליון. בכל אופן מבחינתנו לא נרפה. לא נאפשר לאף אחד לגעת בשקל מהכספים ששייכים לעובדים".
עוד אמר עיני כי אתמול שוחח עם נוחי דנקנר ונקבעה פגישה בין דנקנר, עיני ועד העיתונאים במעריב וארגון העיתונאים ביום רביעי. "המסר שנוחי העביר היה שהוא יעשה הכל על מנת ששקל אחד מכספי העובדים לא יגרע. אבל בהכירי את המערכות, עלינו להתלבש על הכספים שיגיעו מהמכירה ולדרוש הכנסתו לחשבון נאמנות. בכל מקרה, אם יש עסקה או בלעדיה, העובדים לא יוותרו על הכסף. אין
זה מובן מאליו שאנשים שלא מקבלים משכורות יעבדו. זוהי תקופה קשה וצריך להיות חזקים. אעשה הכל כדי שתצאו עם התוצאה הטובה ביותר שאפשר".
עיני הגדיר את המשבר במעריב "אירוע טראומטי" וקרא להתערבות הממשלה: "מפה אני פונה לראש הממשלה ושר האוצר - אתם לא יכולים להישאר אדישים לסגירה ופיטורים של 2,000 עובדים. ממשלות בעולם תומכות בכלי תקשורת כי הן רוצות מדינה דמוקרטית. לא יכול להיות שתהיה מדינה שמתבססת על ערוץ טלוויזיה אחד ועיתון אחד. יש פה תהליך דומה בכל העיתונים, מדובר בתהליך דומה בכל הענף. כל העיתונאים צריכים לעלות לירושלים ולזעוק, אולי מישהו בממשלה יתעורר".
יו"ר ועד עיתונאי מעריב, חגי מטר, אמר: "אנו נמשיך להיאבק באופן נחוש לצד המשך ייצור העיתון. לא נוותר ולא ננוח עד שנקבל כל המגיע לנו, לא ניתן יד לפגיעה בעובדים מסורים. מבחינתנו אף נכס לא יעבור לאף אחד עד שזכויות העובדים יובטחו".
יהודה לחיאני, צלם בעיתון אמר במהלך האסיפה: "אנחנו נתבצר בעיתון, אף אחד לא ייקח שום נכס עד שכל הזכויות שלנו לא יובטחו".
הערב יערכו העובדים הפגנה מול ביתו של דנקנר.