מאפיות הלחם בפיקוח תובעות את המדינה

מאפיות אנג'ל, ברמן, דגנית עין בר ודוידוביץ טוענות כי המדינה גרמה להם לנזקים בשל העיכוב הארוך בעדכון מחירי הלחם המפוקח

ניר ארנון | 10/9/2012 17:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לבית משפט מחוזי מרכז הוגשה היום (שלישי) תביעה על סכום
החוק לא מתאים. לחם
החוק לא מתאים. לחם 
של מעל ארבעים מיליון שקל מטעם המאפיות המייצרות לחם בפיקוח.

המאפיות טוענות כי המדינה גרמה להם לנזקים עצומים במהלך השנים האחרונות כתוצאה מעיכובים מתמשכים, חוזרים ונשנים, בעדכון מחיריהם של מוצרי הלחם שבפיקוח; וזאת למרות שלא היו חילוקי דעות על כך שנדרש עדכון מחירים ועל שיעור העדכון הנדרש, לפי אמות המידה והתחשיבים שקבעה המדינה עצמה. בגין העיכובים המתמשכים בעדכון המחירים המאפיות תובעות פיצוי מהמדינה על הנזק שנגרם להן בסך 47,370,032 שקל.

מאפיות אנג'ל, ברמן, דגנית עין בר ודוידוביץ המיוצגות על ידי עורכי הדין יורם בונן, עודד רביבו, מיכל תמר וטלי שמאי ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות', מסבירות בכתב התביעה, כי במהלך התקופה הרלוונטית ספגו המאפיות המייצרות מוצרי לחם הנתונים לפיקוח מחירים הפסדים כבדים, ולמרות זאת, לא עדכנה המדינה את מחירי הלחם שבפיקוח, על אף שהיתה חייבת לעשות זאת על פי כללי הפיקוח שהיא עצמה קבעה.

המאפיות מציינות בכתב התביעה כי המדינה נמנעה למעשה ממתן סובסידיה למוצרי הלחם, וגלגלה את העלות הכרוכה במתן הסובסידיה על כתפי המאפיות, תוך שהיא יוצרת "סובסידיה חוץ-תקציבית".

בין היתר מצוין בתביעה, כי אף מבקר המדינה נדרש לנושא זה בעבר, ובדוח בשנת 2003 נקבע כי "המפתח לעדכון מחירים הוא כלכלי גרידא: השינויים בעלויות של ייצור המוצר וברווחיות שלו" וכן

כי "חוק הפיקוח אינו האמצעי המתאים לגרום לחלק אחד של האוכלוסייה לסבסד חלק אחר, שכן על פי חוק זה נקבע מנגנון כלכלי קבוע לעדכון מחירים, שאינו מאפשר בחינת שיקולים חברתיים".

התביעה היא על הנזקים שנגרמו במהלך השנים 2005-2007. המאפיות מציינות כי התעמרות המדינה בהן נמשכת גם בימים אלה, ומודיעות במפורש כי הן שומרות על כל טענותיהן וזכויותיהן בהקשר זה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים