הודו: אחרי הפסקת החשמל – קידום לשר
אספקת החשמל הוחזרה לכל חלקי הודו, אבל הזעם נמשך בשל העברת השר הממונה למשרד הפנים. "כמו לשנות את הקפטן של הטיטאניק"
- בפעם השנייה בתוך יומיים: מאות מיליוני הודים נותרו ללא חשמל
מערכת החשמל של הודו חזרה הלילה לתפקוד מלא אחרי שאתמול נותרו יותר מ-620 מיליון בני אדם ללא אספקה בעקבות קריסתן של שלוש רשתות מרכזיות. "החשמל הושב במלואו ברשתות הצפונית, המזרחית והצפון מזרחית", אמר מנהל תאגיד החשמל.

הפסקת החשמל אתמול, הגדולה ביותר בהיסטוריה, הגיעה יממה אחרי שרשת החשמל הצפונית קרסה והותירה 370 מיליון תושבים בשמונה מהמדינות המרכיבות את הודו ללא זרם חשמלי במשך שעות ארוכות.
למרות החזרה לשגרה, יש תחושת זעם וביקורת כלפי הממשלה. זאת, במיוחד לאור מינויו היום לשר הפנים של סוהיל קומאר שינדה, שעד אתמול החזיק בתיק של משרד החשמל. "הוצאתו של שינדה ממשרד החשמל היא כמו לשנות את קברניט הטיטאניק כאשר היא מתגלגלת אחרי שפגעה בקרחון ענק", נכתב במאמר מערכת בטיימס אוף אינדיה.
למרות זאת, שינדה הגן על התנהלותו של המגזר שעליו היה אחראי. "עדכנתי את משרד ראש הממשלה שבארצות הברית, החשמל לא חזר במשך ארבעה ימים, ופה השבנו אותו בתוך שעות", אמר השר בהתייחסו להפסקת החשמל שהחשיכה את החוף המזרחי בשנת 2003.
כלי התקשורת גם האשימו את הממשלה המכהנת כי אין לה את הרצון הפוליטי לבצע את הרפורמות הנדרשות במשק החשמל. "חסרת כוח וחסרת ישע", נאמר בכותרת של הטיימס אוף אינדיה, בעוד האקונומיק טיימס כתב: "המעצמה הודו, שכבי על משכבך בשלום".
את
אחת הטענות שהועלו היא כי משבר החשמל נגרם אחרי שכמה מדינות צרכו כמות גדולה יותר מהמותר. "אני לא מוכן להתחיל במשחק ההאשמות. המרכז והמדינות יצטרכו לעבוד יחד", אמר השר החדש. "העובדה היא שהדרישה לאנרגיה ברחבי הודו היא עצומה, ואנחנו מנסים לעמוד בקצב ההתפתחות".
הפסקת החשמל אתמול, שפגעה בעשרים מתוך 28 המדינות המרכיבות את הודו, החלה לקראת שעות הצהריים, עם קריסת שלוש מתוך חמש הרשתות הפעילות. הרמזורים בערים הגדולות שותקו וגרמו לפקקי תנועה קשים, ועל פני אלפי קילומטרים של מסילות הודיות נוסעים רבים נתקעו ברכבות שעצרו.

מעליות במכרות שהפסיקו לעבוד גרמו לכך שכורים רבים נלכדו במקומות עבודתם: במחוז בורדוואן שבבנגל, לפי דיווחי השלטון המקומי, 150 בני אדם עבדו במכרה כשהחשמל פסק. במקום החלו להפעיל את המעליות בעזרת מאגרי חירום של כוח, אבל רק 60 אחוז מהכורים חולצו.
החום הכבד והלחות הגבוהה היו עוד מרכיב שגרם סבל לאזרחים, שנותרו ללא אמצעי קירור. בבתי החולים לא בוצעו ניתוחים, ורוב השירותים הציבוריים ומשרדי הממשלה היו משותקים, בהיעדר מחשבים. רוב עובדי המדינה באזורים שנפגעו נשלחו לביתם.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
