יפן: רבבות הפגינו נגד קיום מתקנים גרעיניים
עשרות אלפי בני אדם הגיעו לבניין הפרלמנט, על מנת למחות נגד השימוש באנרגיה גרעינית והציעו לאמץ את חלופת האנרגיה המתחדשת
המפגינים, שבהם גם גמלאים קשישים, נדחקו לעבר קיר פלדה המקיף את הפרלמנט וקראו "אנחנו לא צריכים אנרגיה גרעינית". הם פרצו את המחסומים המוצבים במקום והמשטרה נאלצה להזעיק תגבור ולפרוס אוטובוסים משוריינים, בכדי לחזק את השער הראשי של הפרלמנט.
כאמור, המחאה פרצה בעקבות אי קבלת הצעתו של טטסונארי אידה, להפיכת האנרגיה המתחדשת לאג'נדה המרכזית של האזור הכפרי ימאגוצ'י, למרות תמיכת המפלגה הדמוקרטית ליברלית.
אידה מעוניין כי עד שנת 2020 יפן לא תוגדר עוד כמעצמה גרעינית. הוא הבטיח להחיות את כלכלת ימגוצ'י על ידי פרויקטים שמשלבים אנרגיה מתחדשת והתנגד לבניית תחנת כוח גרעינית חדשה באזור.
מדיניות האנרגיה הפכה להיות כאב ראש גדול עבור ראש ממשלת יפן, ישיהוקי נודה, שנמצא בתפקידו פחות משנה ונאבק להחזיק את המפלגה הדמוקרטית שלו מאוחדת לפני הבחירות הכלליות בשנה הבאה.
"אנחנו כאן בכדי להתנגד לאנרגיה גרעינית"
בחודשים האחרונים גדלו ההפגנות השבועיות מחוץ למשרדו של נודה וניתן היה לראות בהם עובדים בעלי שכר ממוצע במשק ואימהות עם ילדים. בדרך, עברו המפגינים את המטה של חברת "טוקיו אלקטריק פאוור" שעומדת בלב המשבר הגרעיני האחרון מאז אסון "צ'רנוביל" בשנת 1986.
"אנחנו כאן בכדי להתנגד לאנרגיה גרעינית, שהיא פשוט יותר מדי מסוכנת" אמרה הירוקו יאמאדה, אחת מהמפגינות. לטענתה, ראש הממשלה לא מקשיב לעם: "הוא מקשיב רק לחברות עסקיות ולינקורה", הוא יושב הראש של השדולה הגדולה ביותר לעסקים ביפן.
נודה, שאישר את ההפעלה מחדש של שני כורים לאחר
יותר מחודש, אמר כי הוא יחליט על תוכנית לטווח הבינוני בנושא האנרגיה בחודש אוגוסט. למרות זאת, התקשורת היפנית מדווחת בסוף השבוע האחרון כי התוכנית עלולה להתעכב.
בלחץ עסקים המודאגים מאספקת חשמל יציבה, נוטה נודה לקבל הצעה להשתמש ב-15 אחוז אנרגיה גרעינית, דבר שיחייב את כל 50 הכורים של יפן לחדש את הפעילות בהדרגה לפני סגירת יחידות ישנות יותר. לדברי המומחים, גידול בתנועה האנטי גרעינית עשוי להקשות על קבלת ההחלטות בנושא.
חקירות רבות של אסון פוקושימה במרץ 2011 הדגישו את הכישלון של הרשויות לאמץ צעדי בטיחות מחמירים.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
