55 דקות? הנה באה הרכבת

למה הרכבת יקרה? מדוע עדיף לנסוע מקרית גת לת"א אביב ולא מרמת אביב לפלורנטין? ואיפה האוטובוס? 3 הערות על הרכבת

אבי גרצמן | 16/7/2012 12:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
ארץ קטנה, מרחקים שונים

רכבת ישראל.
רכבת ישראל. "מחברים את הפריפריה למרכז" צילום: אמיר מאירי

"זאת מהפכה כבירה – חברתית, תרבותית, לאומית, פיזור האוכלוסייה, יצירת אפשרויות חדשות, צמיחה – אני חושב שאנחנו בהחלט יכולים להתגאות כאן בזה שאנחנו מחברים סוף סוף את הפריפריה למרכז" – את הדברים הללו אמר אתמול ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בישיבת הממשלה. נתניהו גם לא שכח לפזר מחמאות לשר סילבן שלום ולשר התחבורה ("הנמרץ") ישראל כץ.

האמת, לפעמים באמת מגיעה מילה טובה, גם לרכבת. 55 דקות מבאר שבע לתל אביב זה הישג אמיתי במציאות הנוכחית. אבל, וגם ראש הממשלה מודה בזה – להגיע מלב העיר לקצה של העיר, לוקח יותר זמן מלהגיע ממרכז תל אביב לקרית גת (נסיעה של 32 דקות ברכבת). ויותר מזה, משך נסיעה, למשל, מכפר סבא לתל אביב (התחנה הצפונית ביותר) נמשך כ-30 דקות.


ארץ קטנה ומרחקים בה שונים.


עוד על תחבורה ציבורית:

קו האוטובוס הכי טוב בארץ: קו 4
האפליקציה תענה: מתי האוטובוס צפוי להגיע
ללא דרך: הצהרות על רכבות, השקעות במכוניות

יותר יקר

נסיעה הלוך מבאר שבע לתל אביב תעלה ברכבת 54 שקל, לעומת 34 שקל באוטובוס. גם נסיעה מאזור מהוד השרון לתל אביב, תעלה (לכיוון) ברכבת 15.50 שקל ובאוטובוס 10.60 שקל.

הרכבת נוחה יותר, לא עומדת בפקקים, גם נעימה יותר לנסיעה, אבל עדיין הרבה יותר יקרה. רוצים מהפכה אמיתית? יש להוזיל את המחירים, או לפחות להשוות אותם למחירי הנסיעה באוטובוס.

רק כך אפשר יהיה באמת לעודד, עוד ועוד אנשים לנטוש את המכונית הפרטית ולעבור לתחבורה ציבורית. אתמול בנסיעת הבכורה בקו "55 הדקות לתל אביב" נשאל על כך שר התחבורה. הוא הבטיח לבחון את הנושא בשיתוף משרד האוצר. אתם יודעים מה זה אומר, אפילו ועדה לא הבטיחו להקים.

 



האוטובוס עבר?

באותה נסיעת בכורה נשאל השר כץ גם על התחבורה הציבורית המשלימה לרכבת. בבלוג של ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל סוקרים בהרחבה את הגישה של נוסעי הרכבת בבאר שבע אל תחנות האוטובוס - המצב, כפי שאתם יכולים לנחש, לא נוח לנוסעים.

אז, מה ענה שר התחבורה? "זו הבעיה הקלה ביותר, נטפל בה". צודק כץ, אין צורך בהשקעה כספית רבה, אלא קצת תשומת לב – לסנכרן את קווי האוטובוס לזמני ההגעה של הרכבת. זה לא חייב להיות אחד לאחד, אבל אדם לא צריך להמתין יותר מחמש דקות לנסיעת ההמשך שלו.

ועל הדרך, משרד התחבורה צריך להאיץ את התוכנית להטמעת כרטיס הנסיעה החכם ה"רב-קו" בכל הארץ. כך נשלם באותו אמצעי בכל כלי התחבורה הציבורית (כן, כולל הרכבת הקלה בירושלים) ונוכל לדלג – במשך 90 דקות – בין אוטובוס, לרכבת ושוב לאוטובוס.

ובכל זאת, מילה טובה. עם כל הארס שנשפך על הרכבת, בעיקר בחודשים האחרונים, עבודות הפיתוח והתוכניות לעתיד (לצד קווי הרכבת הקלה בגוש דן ומערכות מתוחכמות להסעת המונים בעוד כמה אזורים בארץ) יש בהחלט סיבה לאופטימיות. עוד עשר שנים נוכל לסגור פער של עשרות שנים אל מול מדינות אירופה.

רק שלא יחליטו לשלוח את הכסף לישיבות/התנחלויות/כבישים/תקציב הביטחון או כל התחייבות קואליציונית אחרת שנמצאת מעבר לפינה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אבי גרצמן

צילום: שי גרצמן

עורך ערוץ ירוק ב-nrg מעריב

לכל הטורים של אבי גרצמן

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים