לראשונה: הצעת חוק על הסיוע למש' שכולות

מאז קום המדינה לא הוגדר רשמית התגמול המגיע לאלו שאיבדו את יקירם במערכה. שר הביטחון: "החוק יבטיח שזכויות המשפחות יישמרו"

אריק בנדר ואחיקם משה דוד | 18/6/2012 4:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משרד הביטחון יגיש הבוקר (ב) לקריאה ראשונה בכנסת, לראשונה מאז קום המדינה, הצעת חוק ממשלתית שתעגן בחקיקה את כלל התגמולים וההטבות למשפחות שכולות. בין ההטבות שכוללת ההצעה: שיקום תעסוקתי, לימודים, רווחה כלכלית, דיור, סיוע רפואי, טיפול פסיכו-סוציאלי והנצחת בן המשפחה שנפל.

לקריאה נוספת:
- אסון הר הרצל: מנהלת אגף ההסברה הושעתה
- ילדי ההתנתקות יקבלו סיוע נפשי באופן קבוע
- מה באמת קרה בקרב הקשה בסולטן יעקב?

משפחתה של הילה בצלאלי ז
משפחתה של הילה בצלאלי ז"ל ליד קברה צילום ארכיון: פלאש 90
שר הביטחון אהוד ברק אמר עם הגשת הצעת החוק התקדימית: "החוב המוסרי של החברה הישראלית לנופלים הוא לתמוך במשפחותיהם ולהנציח את פועלם. מערכת הביטחון כולה מצדיעה בידה האחת לנופלים במערכות ישראל, ומחבקת ומאמצת לליבה בידה האחרת את בני המשפחות השכולות. החוק החדש יבטיח שזכויות המשפחות השכולות ישמרו גם בעתיד".
חקיקה במקום הוראות פנימיות

משרד הביטחון, באמצעות אגף משפחות והנצחה והיועץ המשפטי למערכת הביטחון, מקדם מזה מספר שנים את "הצעת חוק משפחות חיילים שנספו במערכה" – פרויקט מורכב שמטרתו לשריין בחוק את מכלול הזכויות וההטבות למשפחות השכולות, שניתנו עד כה מכוח הוראות פנימיות של משרד הביטחון.

ההוראות המנהליות הקיימות כיום מאפשרות סיוע לבני המשפחה השכולה בתחומים חיים רבים בכלל, ובתחומי החיים הקשורים באובדן, בשכול ובחיים בצל האסון בפרט. חלק מההטבות נועדו לסייע למשפחה השכולה לחזור לתפקוד ככל הניתן, חרף האסון שפקד אותה, חלקן נועדו לפתור צורך מסוים שהתעורר בעקבות האובדן, ואחרות – דוגמת השתתפות בתשלום אגרת טלוויזיה או סיוע

לרכישת רכב – ניתנו כדי להקל על בני המשפחה.

ההטבות הגיעו למתכונתן הנוכחית במהלך השנים.מעת לעת, בדו-שיח נוספו מתמשך בין משרד הביטחון לבין הארגונים היציגים של הזכאים (ארגון יד לבנים וארגון אלמנות ויתומי צה"ל), נוספו עוד ועוד סעיפי סיוע.

במסגרת הצעת החוק ובעקבות בקשת חלק מהארגונים היציגים, הוצע כי החוק יטופל פרלמנטרית בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ולא בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות – כפי שהיה נהוג עד היום. במהלך הדיונים שהתקיימו בשעתו הובהר לארגונים היציגים כי משרד הביטחון יהיה מוכן להציע את התיקון האמור, אולם ההחלטה הסופית היא בסמכות הכנסת ומשרד הביטחון ניטראלי בעניין זה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים