לבשל עם מישל: ספר הבישול של הגברת הראשונה

אחרי שהקדישה חלק ניכר מכהונתה להטפה לחיים בריאים יותר ושינוי הרגלי האכילה של ילדי ארצות הברית, מוציאה מישל אובמה ספר בישול שאחת ממטרותיו העיקריות היא לגרום לכולם להקים גן ירק בחצר הפרטית שלהם. ויש גם מתכון

nrg מעריב | 30/5/2012 13:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
עטיפת ספר הבישול של מישל אובמה. מחויבת למטרה
עטיפת ספר הבישול של מישל אובמה. מחויבת למטרה צילום: AP

מי שחיפש אחר חותם משמעותי שיותיר ברק אובמה בתום כהונתו הראשונה (והאחרונה?), הוא יוכל למצוא אותו בגינת הירק של מישל אובמה, הממוקמת במדשאת הבית הלבן. הגינה, שיוחצנה לעייפה בכל כלי תקשורת אפשרי, היתה יריית הפתיחה של מבצע Let's Move, שמטרתו העיקרית היתה לחנך מחדש את ילדי אמריקה ולהעבירם לתזונה בריאה יותר ופעילות גופנית.

עכשיו המבצע רחב ההיקף עולה מדרגה עם ספר הבישול החדש של הגברת הראשונה, American Grown, המספר את סיפורה של הגינה הנשיאותית וגינות ירק נוספות ברחבי המדינה. בנוסף מחכים לקוראי הספר מבחר מתכונים, כולם ממרכיבים טריים, המחולקים לפי עונות השנה ונפרשים על גבי 271 עמודים.

בראיון לתוכנית "בוקר טוב אמריקה", סיפרה אובמה כי מבחינתה מדובר ב"רצון אמיתי לגרום לילדים במדינה לאכול בריא. הספר הזה הוא על הדרך שלנו להשגת חיים בריאים יותר".

אובמה עצמה מנהיגה "משטר" אוכל ואורח חיים בריא על בני ביתה, כולל האיש החזק בעולם, והיא עצמה משכימה מדי יום ב-4:30 לפנות בוקר כדי להתעמל, וגם אם ממש תרצו, תתקשו למצוא במטבח הבית הלבן אוכל עתיר שומנים, אלא את המתכונים שפיתחו השפים של הבית, המופיעים בספר.

היוזמה של אובמה לא תמיד התקבלה בברכה על ידי האמריקאים (לא חשוב מאיזו מפלגה), שטענו כי מדובר ב"התערבות" של הממשל בצלחת של האזרחים, אך מישל דחתה את הטענות והסבירה כי על פי ההערכות עד 2030 כ-42% מהאמריקאים יסבלו מעודף משקל חריג ומהבעיות הבריאותיות הנלוות אליו.

ואם תהיתם לאן ילכו התמלוגים ממכירות הספר שייהפך לרב מכר בתוך ימים - מתברר כי אבמה לא קיבלה מקדמה על הספר, ואת כל ההכנסות ממנו תתרום ל-National Park Foundation, המקדמת הקמת גינות ומעבר לאכילה בריאה.
צילום: AP
מישל אובמה מקבלת עזרה מתלמיד כתה ה' בגינת הירק הנשיאותית צילום: AP
סלט אפונה אביבי על פי מישל אובמה

החומרים (6-8 מנות):

1/2 2 כוסות אפונה טרייה שפורקה מתרמיליה
1 בצל שאלוט קטן, חתוך דק-דק
1 כרישה קטנה, החלק הלבן בלבד, חתוכה דק
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ לימון מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס עלי נענע קצוצה
מלח
פלפל טחון טרי

ההכנה:

1. בסיר גדול מביאים מים עם מלח לרתיחה. שופכים פנימה את האפונה. מבשלים במשך 2 דקות ומיד לאחר מכן מסננים ומעבירים את האפונה למי קרח. מסננים את מי הקרח ומייבשים את האפונה עם טפיחות קלות בעזרת מגבת. מעבירים חצי מכמות האפונה לתוך מעבד מזון ומעבדים למחית.
2. מעבירים את האפונה, את ממחה האפונה, את השאלוט ואת הכרישה לקערה בינונית העשויה זכוכית, פלסטיק, קרמיקה או פלדת טל-חלד ומערבבים בעדינות עד להתמזגות המרכיבים.


3. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מערבבים בעדינות עד לכיסוי מלא של המרכיבים. מגישים מיד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים