משחקים בחיי חיילים

אי פתיחת חקירה מקיפה בהוראת היועמ"ש בנוגע לפרשת הרפז תהווה מתן סיוע לאלה אשר מסכנים בצורה גסה את ביטחונם של אזרחי ישראל וחיילי צה"ל

ד''ר צ'לו רוזנברג | 10/5/2012 14:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
תגיות: צה"ל
ההתמהמהות בפרסום דוח מבקר המדינה במה שמכונה "פרשת הרפז", הניסיונות למנוע כל בדל מידע, בין אם על ידי איומים ובין אם באמתלה משפטית, הם לא פחות מפגיעה אנושה בביטחון המדינה, עד כדי מעשה של הפקרות וספסרות בחיי חיילי צה"ל.

מי שעוקב אחר הפרשה בימים האחרונים, מאז שהודיע המבקר על כוונתו לפרסם את הדוח בפרשה עד סיום הקדנציה שלו, איננו יכול להשתחרר מהרושם שיש כאן חבירה מן הסוג של העולם התחתון בין גורמים רמי דרג במוסדות השלטון כדי לסכל כל אפשרות להגיע לאמת. אין המדובר בעוד נושא סתמי אלא בחיי אדם.

האשמות המוטחות במעורבים חמורות ביותר. למרות זאת, היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, עדיין לא החליט אם לפתוח בחקירת משטרה נוספת. החקירה הקודמת של המשטרה לא הייתה רצינית, בלשון המעטה, והפרקליטות התייחסה לכך בקלות ראש בלתי נסבלת. ותודה ליועץ המשפטי לממשלה אשר הודיע שמבקר המדינה רשאי לפרסם את הדוח.

אין זה ברור כלל על פי איזה חוק ומה ההגות המשפטית שלפיה היועץ המשפטי לממשלה חייב לאשר למבקר המדינה לפרסם דוח שהוא ציבורי. לא תהיה זו טעות אם נקבע שוינשטיין איננו ממונה על מבקר המדינה.

ראוי היה שלאור הממצאים שנאספו עד עתה, הוא יורה לפחות על חקירת משטרה מאומצת ומעמיקה. מוזר מאוד שהוא לא עשה זאת עד עתה, וודאי לאחר הדברים הבאים המיוחסים לשר הביטחון בפנייתו אל היועץ המשפטי לממשלה, כפי שפורסמו בתקשורת:

• קשירת קשר לשיבוש סדרי שלטון ומשפט
• זיוף מסמך בנסיבות מחמירות ושימוש במסמך מזויף
• לקיחת שוחד ומתן שוחד בקשר למינוי קצינים בכירים בצה"ל ולקידומם
• סיוע למתן שוחד
• מרמה והפרת אמונים של עובד הציבור
• קשירת קשר לביצוע פשע
• עבירות צבאיות על-פי חוק השיפוט הצבאי ועבירות ביטחוניות
• שר הביטחון מאשים את ראשי הצמרת הביטחונית בתיאום עדויות ובשיבוש הליכי חקירה, שנועדו למנוע חשיפת מעורבותם בזיוף המסמך. בין היתר מונה ברק איסוף חומר מכפיש על שר הביטחון ופרסומו כדי לסכל הליך ממלכתי של מינוי רמטכ"ל לצה"ל, הכפשה ברחוב והגשת עתירה לבג"ץ
כשל ביטחוני

אם כל אלה אינם מספיקים לפתיחת חקירת משטרה, אז יש כאן רשלנות והתרשלות במקרה הטוב, וטיוח במקרה הרע. כל מה שמתואר כאן, אם יימצא נכון, הרי שמדובר בהפקרה חמורה של ביטחון המדינה, כולל חיי חיילי צה"ל. מי שמהמר על חיים אלו בגלל עניינים אישיים, הוא פושע.

תשובתו של אשכנזי להאשמות אלה חמורה לא פחות: "האשמת אשכנזי בקבלת שוחד היא מופרכת ובעיקר הזויה. כל שיחות הטלפון בלשכת הרמטכ"ל הוקלטו ונבדקו על-ידי המבקר והמשטרה, אף אחד לא העלה טענה של שוחד. כנראה שמשהו רע מאוד עובר על שר הביטחון וקשה שלא להיות מוטרד מכך".

אי פתיחת חקירה מקיפה בהוראת היועמ"ש תהווה מתן סיוע לאלה אשר מסכנים בצורה גסה את ביטחונם של אזרחי ישראל ומפקירים את חיילי צה"ל. לכאורה,

כל המעורבים בפרשה, אם יתאמתו החשדות, יש כאן כשל ביטחוני ממדרגה ראשונה.

בשני מאמרים שפרסמתי בעבר באכסניה מכובדת זאת בנושא זה, טענתי, ועודני מחזיק בדעה, שהיה כאן פוטש שהצליח: גלנט פוטר מתפקידו כרמטכ"ל וחלום הקושרים התגשם.

כל ההתנהלות בפרשה כולה היא התנהלות מפיונרית על שלל מאפייניה. כנראה בהיסח הדעת וללא מחשבה מעמיקה, הודה עו"ד סבוראי, סניגורו של עוזר הרמטכ"ל, אל"מ וינר, שבלשכת שר הביטחון הייתה "חפרפרת", מול עיני הציבור שצפה ברעיון שהעניק עו"ד סבוראי לאיילה חסון בערוץ הראשון.

עובדה זו חייבת להרעיד את אמות הסיפין בלשכת היועץ המשפטי לממשלה. אם בכך עוסקים קברניטי הביטחון, אזי שחיי החיילים, כפי שכבר אמרנו, מופקרים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר צ'לו רוזנברג

צילום: עצמי

היסטוריון ומתמחה בביטחון לאומי

לכל הטורים של ד''ר צ'לו רוזנברג

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים