
הנשיא פרס בירך את מופז: "עשיתם דבר גדול"
לאחר מסיבת העיתונאים המשותפת של ראש הממשלה ויו"ר קדימה, התקשר נשיא המדינה למופז ובירך אותו על החלטתו להצטרף לממשלת האחדות. "נוצרה הזדמנות היסטורית לייצר שינוי עמוק בנושאים מהותיים, וקדימה נענתה לאתגר", אמר פרס
יו״ר קדימה הודה לנשיא על ברכתו, והשיב כי "נוצרה הזדמנות היסטורית ליצור שינוי עמוק בנושאים מהותיים. קדימה נענתה לאתגר שבסופו יחוקק חוק שירות לכל ותשונה שיטת הממשל בישראל".
פרס בעצמו היה שותף בממשלת אחדות בישראל בשנת 1984, כשנכנס למהלך זה עם יצחק שמיר, כיו"ר 'המערך' (גוש פרלמנטרי של מפלגת העבודה ומפ"ם).

יצחק שמיר ושמעון פרס - ממשלת אחדות גרסת 1984
צילום: ראובן קסטרו
מופז לא זכה לתמיכה מלאה ועיוורת מחברי מפלגתו. יו"ר סיעתו, ח"כ דליה איציק, הביעה במעמד החתימה על ההסכם הקואליציוני, חוסר נחת, בלשון המעטה,
מהצד בו בחר לנקוט מופז: "יש לי ספקות רבים לגבי ההסכם. יהיה לי מאוד לא נעים אם בעוד שנה תקריאו לי את הדברים האלה והם לא יתממשו", אמרה ח"כ איציק.
קודם לכן אמר מופז במסיבת העיתונאים המשותפת עם נתניהו, כי "זה מהלך של אחדות שחשובה לעתידה של ישראל. קואליציה של 94 ח"כים תדע להתמודד טוב יותר מול אתגרי העתיד. אנחנו כאן על מנת לשלב זרועות, ולהתמודד מול האתגרים, והם לא קלים".