לא רואים את הקהילה האתיופית ממטר

ההתעלמות הגורפת ממאהל המחאה של צעירי העדה האתיופית היא הפניית כתף קרה נוספת לציבור תורם שרוצה להיות שותף במדינה הזו

שרי מקובר-בליקוב | 30/4/2012 13:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
תגיות:
כבר יותר מחודשיים יושבים צעירים זועמים באוהל מחאה מאולתר מול בית ראש הממשלה בירושלים וקוראים לשוויון זכויות עבור יהודי אתיופיה. שבעה שקי שינה על המדרכה באוהל דל, בלי תאורה, בלי חשיפה, בלי מבקרים, בלי אמצעי תקשורת - אבל עם הרבה עלבון, ייאוש וזעם מהסוג שמפוצץ בועות שקטות ומצית את המחאה החברתית הבאה.
מחאת האתיופים, סיפור על פרצופה המכוער של החברה
מחאת האתיופים, סיפור על פרצופה המכוער של החברה צילום: פלאש90

הטענות שלהם צודקות ומכמירות. הם דורשים הכרה בזהותם היהודית, הדתית והחברתית, שזה, במילים פשוטות, חינוך ראוי, תעסוקה הולמת, ממסד רבני חומל ומאבק חסר פשרות בגזענות הבוטה נגדם. את הדור המבוגר חייבו להתגייר, שלחו למרכזי קליטה, הפכו לחוטבי עצים ושואבי מים ושללו מהם את מעמד המנהיגות הרוחנית. מהמורשת הרבנית המפוארת לא נותר היום אפילו קייס אתיופי אחד המכהן כדיין או כרושם נישואים. לדור הצעיר השאירו מערכת חינוך רעה וגזענית.

"רוב הגנים ובתי הספר לקהילה האתיופית בארץ הם כיתות נפרדות לשחורים בלבד, ממש כמו אפרטהייד‭,"‬ אומרת אלמיתו פרדה, אם לילדה ומיוזמות המחאה. "גם איכות הלימוד ירודה. מבחני המיצ"ב האחרונים מעידים על פערים של כ‭100-‬ נקודות בין החינוך האתיופי לחינוך הרגיל‭."‬

רשימת העוולות המתבצעות נגד יהודי אתיופיה מחייבת חשבון נפש נוקב. אבל איך זה יקרה אם אפילו האוהל שלהם לא מופיע בטלוויזיה? מחאת האתיופים שקופה, לא קיימת, ממש כמו הציבור שהם מייצגים. חודשיים וחצי באוהל על אותה מדרכה של אוהל משפחת שליט, ואיש לא שמע או ראה.

אה, כן. ראש הממשלה הזמין אותם פעמיים ללשכתו. גם חבר הכנסת שלמה מולה (קדימה) בא וניסה לשווא לקושש להם עיתונות ומצלמות. "יש התעלמות טוטאלית מהמחאה‭,"‬ הוא אומר במרירות. "אולי הציבור חושב שאין אפליה, שיש לנו ארץ נהדרת והכל פשוט נפלא‭."‬

עיריית ירושלים ביקשה לפנות את האוהל בטענה שהוא מטריד את הסדר הציבורי. המטרידים, שבעה צעירים בוגרי סיירת, נאלצו להתמודד מולה בבית המשפט. המחוזי דרש לפנות את האוהל בנימוק המופרך "לא לתת יד לעבריינות‭."‬ אבל באוהל אין סמים או אלכוהול, רעש או הפרעות סדר. אפילו לא גיטרות.

עורך דין טוב לב הגיש עבורם בג"ץ, והשבוע הושגה פשרה: האוהל יוחלף בסככה בצבע לבן (!), איש לא ילון

בו בלילה, ועד סוף מאי הוא ייסגר. אם אחרים, נגיד משפחת שבוי, יבקשו לקיים משמרת מחאה באותו שטח, לראש עיריית ירושלים שמורה הזכות לאפשר זאת - ויוצאי אתיופיה מחויבים לכבד את החלטתו. שהרי יש מוחים ויש מוחים.

סיפורם העגום של יהודי אתיופיה בישראל הוא פרצופה המכוער של החברה. הוא הפה השותק של כלי התקשורת; הוא אי-הנכונות העצלה שלי ושלך לתמוך, לבקר, לצאת אל הרחובות בפעם השנייה; הוא סיפורו של אוהל שנלחם על קיומו עוד לפני שנלחם על מטרותיו; והוא התפיסה השטחית של המושג "חיבוק‭."‬ מדינה שלמה מפנה כתף קרה ל‭130-‬ אלף ילדים ומבוגרים אתיופים שלומדים, עובדים, משרתים בצבא, מסרבים לאכול חינם ודרישתם היחידה היא להיות שותפים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שרי מקובר-בליקוב

צילום: .

עיתונאית ויוצרת, סרטה הדקומנטרי "בת מלך" עוסק בחיי נשים חרדיות. מרצה על תקשורת והעולם החרדי. נשואה ואם לארבעה

לכל הטורים של שרי מקובר-בליקוב

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים