המין הקבוצתי בחוף: שלושה חשודים עוכבו לחקירה

יממה לאחר שפתחה בחקירת האירוע בו קיימה אישה יחסי מין עם חבורת צעירים בחוף בוגרשוב, הגיעה המשטרה לשלושה מהם והביאה אותם לחקירה. הם חשודים בביצוע מעשה מגונה בפומבי. נמשכים המאמצים לאתר את האישה, שזהותה ידועה למשטרה

אבי אשכנזי ויובל גורן | 18/4/2012 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התפתחות משמעותית בחקירת פרשת המין הקבוצתי בחוף הים בתל אביב: המשטרה הצליחה לזהות חלק מהחשודים שקיימו יחסי מין עם אישה בחוף בוגרשוב, לעיני עשרות מתרחצים, ועיכבה לחקירה שלושה מהם.

- המין הקבוצתי בחוף: ייחקר תפקוד השוטרים
- דעה: מותה של הסולידריות הישראלית

חוף בוגרשוב
חוף בוגרשוב צילום: אריק סולטן
המקרה החמור התרחש לפני כשבועיים בשעת צהריים בחוף הומה אדם לעיני מתרחצים רבים ובהם ילדים ובני נוער. רק לאחר שהתרבו הדיווחים והעדויות על האירוע החריג, הוחלט במשטרה לפתוח אתמול בחקירה בחשד לביצוע מעשה מגונה בפומבי.

החקירה המאומצת הובילה לאיתורם של חלק מהחשודים במעורבות בקיום יחסי המין והבוקר עוכבו שלושה מהם לחקירה בתחנת לב תל אביב.

במקביל, עושים החוקרים מאמצים לאתר את האישה שזהותה ידועה למשטרה. החוקרים מתבססים על עדויות כי מדובר בצעירה כבת 35, נשואה ואם לילדים שבעבר טופלה על ידי עובדי רווחה לאחר שהגיעה שתויה לחוף.

גורם במשטרה הבהיר כי עדיין לא ידועה זהותה של האישה, אך הוסיף כי "בשל העובדה כי האישה מוכרת לחלק מבאי החוף כמי שמבקרת במקום באופן קבוע, נראה לנו כי נוכל לאתר אותה בתוך זמן קצר. לא דרושה פה עבודת מודיעין משטרתית מסובכת", אמר.
מראה לחברה הישראלית

"צריכים להבין כי הסיפור הפלילי פה הוא משני יש פה סיפור מורכב הרבה יותר של התנהגות של ציבור שלם, שהגיע אל החוף, צפה במתרחש - אבל עבר על כך לסדר היום, גם בעת האירוע, אבל גם במהלך השבועיים שלאחריו", אמר הגורם.

"אף אחד לא בא לתחנת המשטרה", הוא הדגיש בהתייחסו לשבועיים שחלפו מאז המקרה. "אף אחד לא התקשר כדי לדווח למעט אותה אישה שהייתה על החוף ודיווחה, אך סירבה להמתין להגעת השוטרים ולהכווין אותם אל האישה".

גם בארגוני הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית מתחו ביקורת על האדישות

של עשרות האזרחים שהיו עדים לאירוע.

"מה שהתרחש בחוף בוגרשוב מציב מראה לחברה הישראלית ומציג את היחס שלה באופן כללי לזולת והיחס לאלימות מינית בפרט", אמרה מיכל רוזין, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע. "הרי אם היה מסתובב בחוף אדם שיכור, פגוע או אפילו מסומם, ניגש לחבורה ואומר 'תרביצו לי ואפילו צוחק מזה, מיד היו אומרים זו אלימות ועוצרים את זה".  

לדבריה, כשזה שקשור לפגיעה מינית פתאום אומרים "היא רצתה את זה", ולא עושים את מה שהיו צריכים לעשות מיד - לעצור את זה במקום.

"החברה שלנו התרגלה למה שהיא רואה בריאלטי"

"אותה אחריות מוסרית שיש לנו כשאנו רואים אדם נפגע ממכות קשות נעלמת כשזה מגיע לפגיעה מינית", הדגישה רוזין. "זה קורה לבגירה כמו בשקרה בחוף הים, ובאותה מידה לילדה בבית ספר שמגלים ששכבה עם עשרה תלמידים".

"לצערי זה מראה שהחברה שלנו כנראה התרגלה למה שהיא רואה בריאלטי", הוסיפה מנכ"לית ארגוני הסיוע. "האנשים בישראל התרגלו להיות צופים פסיביים וכשהם רואים את התקיפות האלו והפגיעות ואת המעבר על הגבולות בפריים טיים, אז הם נהיים פסיביים גם במרחב הציבורי".

רוזין הוסיפה והתייחסה למקרה שפורסם לפני כחודש, במסגרתו שיחת טלפון מקורבן אונס נתקלה באטימות מצד מוקדנית במשטרה, שפקפקה בתלונתה כי היא נאנסת בעת שהתקשרה.

"מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו הודיע שמעתה יישבו במוקדי המשטרה אנשים מנוסים שיעברו הכשרות לזהות ולהבין מה זו פגיעה מינית, ולצערי זה לא קרה", אמרה רוזין. "מי שהיה עובר הדרכה מתאימה היו נדלקות לו כל האורות האדומים כשהוא היה שומע את התיאור של מה שקרה בחוף באותו יום".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים