אחרי 100 שנה: העולם זוכר את אסון הטיטאניק
פרחים הונחו באתר טביעתה של אוניית הפאר באוקיינוס האטלנטי וטקסים נערכים בבלפסט ובערים נוספות כדי לציין את האסון הימי
הטיטאניק, שהייתה האונייה הגדולה ביותר שנבנתה עד אז ונטען כי אינה יכולה לטבוע, יצאה בתחילת אפריל 1912 לשיט הבכורה שלה מסאות'המפטון שבאנגליה לעבר ניו יורק כשעל סיפונה 2,228 נוסעים ואנשי צוות.

בלילה שבין ה-14 וה-15 באפריל התנגשה אוניית הפאר בקרחון ענק ליד פאונדלנד ובתוך שלוש שעות טבעה במעמקים. 1,522 בני אדם נספו באסון הימי שזכה לתיעוד בעשרות ספרים, סרטים וסדרות טלוויזיה.
בדיוק מאה שנה אחרי הטרגדיה, נערכו טקסי זיכרון במקום שבו שקעה הטיטאניק בצפון האוקיינוס האטלנטי. 1,309 נוסעי אוניית הנופש בלמורל, המשחזרת את מסעה של הטיטאניק, קיימו תפילה ודקת דומייה וזרקו לים זרי פרחים. גם האונייה אזמרה ג'ורני, שיצאה מניו יורק, הצטרפה לטקס הימי.
הלן אדוארדס, תושבת מרילנד שנמצאת על הבלמורל, אמרה כי סיפורה של הטיטאניק ממשיך להלהיב את העולם בשל השילוב של הרומנטיקה והטרגדיה. "כל הדברים האלה באו יחדיו באונייה בדיוק פה, כשהיא פגעה בקרחון", אמרה. "הרומנטיקה הייתה המילה הראויה עד הטרגדיה – התזמורת ניגנה, הבגדים. ואז התרחשה הטרגדיה".
רוב האירועים נערכים בבלפסט שבצפון אירלנד, שם נבנתה אוניית הפאר ועד היום היא נחשבת לאחד הסמלים המקומיים. אחרי שבסוף החודש שעבר נפתח מוזיאון חדש לתולדות הטיטאניק, היום נחנך גן זיכרון שכולל את שמותיהם של כל הנספים, בלי הבדל מעמדות ותפקידים אלא לפי סדר א"ב. שני שמות מופיעים בכוכבית – תומס הארט וג'ון הורגן
כמו כן נערכות היום תפילות בכנסיות, והשיא יהיה בערב כאשר 16 אלף בני אדם יזכו למופע פתוח שארגנה רשת MTV , אשר יכלול שירים, קטעי קריאה ובכורה עולמית של יצירה חדשה של מאה תופים מסורתיים שחיבר ג'ון אנדרסון, שסבו נהרג בעת שעבד על בניית האונייה.
100 שנה לאסון הטיטאניק
-
צילום: רויטרס
1 / 7משתתפות בטקס הזיכרון לטיטאניק על הבלמורל.
-
צילום: רויטרס
2 / 7זר פרחים במקום טביעת הטיטאניק.
-
צילום: אי-אף-פי
3 / 7הטיטאניק יוצאת למסע.
-
צילום: רויטרס
4 / 7ניצולים מהטיטאניק בדרך לאוניית החילוץ.
-
צילום: רויטרס
5 / 7ניצולים מהטיטאניק על אוניית החילוץ הקרפטיה.
-
צילום: אי-פי
6 / 7הניו יורק טיימס מדווח על טביעת הטיטאניק.
-
צילום: אי-אף-פי
7 / 7בוסטון דיילי גלוב מדווח על האסון.
גם בסאות'המפטון, שממנה יצאה האונייה למסעה הראשון והאחרון, נערך טקס דתי בהשתתפות תזמורת צבא הישע ותזמורת העיר. סאות'המפטון נפגעה קשות מהאסון מאחר שרבים מהקורבנות התגוררו בה, ומדי שנה נערכים בה טקסי זיכרון.
במוזיאון הטניס בניופורט שברוד איילנד מתקיימת תערוכת "טניס והטיטאניק", שבמרכזה סיפורם של שני הכוכבים נוריס וויליאמס השני וקרל הוואל באהר, אשר נפגשו על הקרפטיה, האונייה שהגיעה לסייע לניצולי הטיטאניק, ומאז הפכו לחברים טובים. אביו של וויליאמס נהרג באסון מפגיעת אחת הארובות של האונייה.
תערוכות נוספות הקשורות לטיטאניק, ואשר מציגות ממצאים הקשורים לאונייה המפורסמת, נערכות בלאס וגאס, סן דייגו, יוסטון ובסינגפור. באוניברסיטת דנבר יתקיים קונצרט הוקרה לתושבת העיר מרגרט "מולי" בראון, שעזרה לנוסעים על האונייה וסייעה לניצולים אחרי שהגיעו לחוף מבטחים.
