פגישת מחזור: מציינים 30 שנה לפינוי ימית
תושבי סיני לשעבר קיימו טקס לציון השנה השלושים במספר לפינוי העיר. "זה אירוע מרגש שמחבר אנשים אחרי הרבה שנים, אבל הפינוי היה קשה"

כוחות הביטחון מפנים את תושבי ימית ב-1982 צילום ארכיון: מיקי צרפתי
למרות הזיכרונות המשמחים, שקד נוצר בליבו גם את הרגעים הפחות נעימים: "הפינוי היה טראומתי", אמר. "אבל אנחנו התכוננו אליו שנתיים מראש". לעומתו, פינוי העיר תפס את שוש משה לא מוכנה: "בפינוי המכונית שלי התקלקלה", סיפרה. "היא גם סירבה להתפנות".
משה, שהיתה ספרית מפורסמת בימית, לקחה חלק יחד עם שמוליק עצמון באירגון הערב הנוסטלגי באמצעות עמוד פייסבוק שאיתר את המפונים. "אחרי שנתקעתי, הגיח לפתע קצין שהסיע אותנו הביתה", סיפרה.
"אמרתי לילדיי: 'אל תסתכלו אחורה'"
"בנסיעה אמרתי לילדים שלי 'תסתכלו קדימה לעבר האורות הדולקים של חבל שלום ולא לעבר האורות הכבים של ימית. אל תסתכלו אחורה'". כיום משה מתגוררת במושב ישע שבנגב המערבי. "כבר שלושים שנה שאני מחפשת את אותו הקצין והג'נטלמן שהסיע אותי כאשר המכונית שלי נתקעה".
הפגישות המרגשות החלו אחר הצהריים באנדרטה שהוקמה לזכר חללי אוגדת הפלדה של האלוף ישראל טל ז"ל ונמשכו בערב סוחט הדמעות בבריכה של מרכז אבשלום שבפתחת שלום.
את ההצגה גנב אבי פרחאן, שעבר הן את הפינוי הקשה של ימית והן את זה ברצועת עזה, כאשר בנה את ביתו אחרי פינוי ימית בישוב
המרהיב אלי סיני שבצפון הרצועה, ואולץ להתפנות בשנית. פרחאן קרא לראש הממשלה לפעול כדי שמפוני גוש קטיף יפסיקו להיות פליטים ובתי הקבע של כולם ייבנו.
ימית הייתה עיר ישראלית שהוקמה בשנת 1973 בקצהו הצפון-מזרחי של חצי האי סיני, על חוף הים התיכון בין רפיח לאל עריש. הגרעין ההתיישבותי שהקים את העיר היה מורכב מעולים חדשים מברית המועצות.
העיר הייתה מרכזו של אזור התיישבותי שזכה לשם חבל ימית, וכלל יישובים נוספים. ימית הייתה מתוכננת להיות עיר גדולה, אך ב-12 באפריל 1982 במסגרת הסכם השלום בין ישראל ומצרים היא פונתה ונהרסה.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
