בריטניה קבעה: סערות סולאריות - איום ביטחוני
הסערות הגוברות על השמש הניעו את הממשלה להכניס סעיף "מזג אוויר חללי" לדוח האיומים על הביטחון הלאומי בשל חשש מפגיעה בתשתיות

הטורנדו על השמש צילום: נאס"א
לרשימה המעודכנת של רשימת הסיכונים הלאומיים עבור מקרי חירום אזרחיים, אשר באופן מסורתי כוללת התפרצות מגפת שפעת, הצפות ופיגועי טרור, הצטרפו השנה גם הסכנות של התפרצות הרי געש במדינות כמו איסלנד והתפרצויות של סערות על פני השמש.
על פי ממשלת בריטניה, "מזג אוויר סוער בחלל" מאיים על מערכות התקשורת, על מעגלים חשמליים ורשתות חשמל, לוויינים ותשתיות נוספות. עם זאת, הדגישו במסמך כי הסערות אינן יכולות לאיים ישירות על חיי אדם.
"בעוד שהשפעות הסערה מתחילת המאה העשרים ועד מחציתה היו קלות באופן יחסי, הרי שהתלות על טכנולוגיה שפגיעה למזג אוויר בחלל חדרה למרבית ההיבטים של החיים המודרניים ולכן התוצאות המשבשות של סופה סולארית יכולות להיות משמעותיות", נאמר בדוח החדש.
השמש נמצאת כעת בעיצומו של מעגל של 11 שנה של התפרצויות סולאריות אשר אמור להגיע לשיאו בשנה הבאה. בשבוע שעבר נרשמה הסערה החזקה ביותר מאז 2004, אולם למרבה המזל לא נרשמו שיבושים משמעותיים.
ועדת הביטחון של הפרלמנט הבריטי קראה בחודש שעבר לממשלה להיערך לשיבושים אפשריים באספקת החשמל ובתקשורת הלוויינים. "אנחנו מסתמכים יותר ויותר על טכנולוגיה, והטכנולוגיה הופכת לרגישה יותר", אמר יו"ר הוועדה, ג'יימס ארבונוט. "תפחדו, תפחדו".
פרופ' אנדרו קואטס, ראש קבוצת
מדע החלל במעברת המחקר מולארד, אמר לעיתון כי מידת הנזק תלויה במהירות הסערות ובכיוון המגנטי שלהן. "אם אנחנו יודעים שאירוע מתקרב, עלינו להיזהר", אמר. "אם הגרוע מכל מתרחש, וזה קורה אחת למאות שנים, אז לאירוע כזה יכולה להיות השפעה אדירה על טכנולוגיה שעליה אנחנו מסתמכים ויכול להגיע מעבר לתוכניות הפעולה הקיימות".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום המדע -
