מסתמן: מיכל האמוניה ייצא ממפרץ חיפה
שרי הגנת הסביבה והתמ"ת החליטו להוציא את המתקן המסוכן מהמפרץ. השרים בוחנים הקמת מתקן חלופי, שיקטין הסיכון הסביבתי
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

אמוניה היא חומר מסוכן ורעיל ביותר, שאם יתפזר עלול לגרום לתוצאות קטלניות פגיעה בדרכי הנשימה, בעיניים ועד מוות. מבדיקות שנערכו בעבר במשרד להגנת הסביבה עולה כי בתנאי מזג אוויר מסוימים עלול רדיוס ההתפזרות של החומרים המסוכנים להגיע עד מרחק של תשעה קילומטרים.
◄בדיקה: העתקת מיכל האמוניה נכונה גם כלכלית
◄דרישה מארדן: "סגור את מתקן האמוניה בחיפה"
◄חוקר בטכניון: פגיעה במיכל האמוניה שוות ערך לחורבן בית שלישי
כזכור, כבר ב-2010 הנחה השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, לבחון את האפשרות להעתיק את מיכל האמוניה ממקומו הנוכחי. במשך שנה בחן המשרד חלופות למערך היבוא, האחסון, הניפוק, והשינוע של האמוניה במפרץ חיפה תוך גיבוש חלופות והמלצה על החלופה המועדפת: הקמת מיכל ייצור אמוניה בישראל ובהמשך, סגירת מיכל החוף בחיפה.
לדברי המשרד להגנת הסביבה, המתווה אומץ בין היתר לאור פוטנציאל הסיכון הקיים מפעילות שגרתית ובעת חירום של מיכל חוף, ולאור גילויי מצבורי הגז הטבעי בישראל. "הקמת מפעל לייצור אמוניה מגז טבעי בישראל תספק את כל צרכי המשק הישראלי וייתר הצורך ביבוא אמוניה דרך מיכלי חוף", ציינו.
"פעילות מיכל האמוניה לא יכולה לבוא על חשבון בטיחות הציבור", ציין השר ארדן. "אמשיך לקדם מדיניות של הרחקת מפעלי תעשייה מסוכנים מקרבת אזורי מגורים כך שתתאפשר פעילות תקינה של המפעלים תוך מינימום סיכון לאוכלוסיה".
השר שמחון הוסיף: "אמוניה היא מרכיב חיוני הדרוש לתהליכים תעשייתיים שונים ולשימושים נוספים במשק הישראלי. התמ"ת יפעל בשיתוף המשרד להגנת הסביבה למציאת המתווה הראוי
עמותת צלול, שפעלה בחודשים האחרונים נגד המיכל האמוניה, מסרה בתגובה: "מדובר בהחלטה אמיצה שהתקבלה באיחור של עשרים שנה. לתושבי חיפה היה מזל גדול שאוזלת היד של הרשויות לא הסתיימה באסון כבד. לצד ההחלטה החשובה לא נקבעו לוחות זמנים לביצוע הפינוי ואנו מקווים כי מימוש ההחלטה על פינוי המיכל לא תארך זמן רב".
העמותה קוראת לעיריית חיפה להמשיך בהליכים המשפטיים נגד חיפה כימיקלים, המפעילה את מיכל האמוניה, וזאת כדי להבטיח כי סילוק המיכל יהיה תחת החלטת בית משפט ובלוחות זמנים ברורים.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
