מדי שנה: 300 מקרים של שוד עתיקות בארץ
ברשות העתיקות מודאגים: אתרים רבים ממוקמים בשטח פתוח ופרוצים ללא כל הגנה או גידור. רק השבוע נלכדה חוליית גנבים באזור מודיעין

ברשות העתיקות ציינו כי בישראל קיימים למעלה מ-30 אלף אתרי עתיקות, שרובם נמצאים בשטח פתוח, ללא גידור או שמירה. שודדי העתיקות מגיעים באישון לילה וחופרים כדי להוציא ממצאים ארכיאולוגיים על מנת למכור אותם לאספני עתיקות לכל המרבה במחיר. לדברי גנור, שודדי העתיקות מכירים את השטח היטב כי הם מסתובבים, בולשים וחוקרים אותו. בדרך כלל יש להם גם אנשים שסוקרים עבורם את השטחים. "יש שיתוף פעולה טוב בין שודדי העתיקות מהשטחים לבין ערבים ישראלים, בדואים וגם למרבה הצער יהודים", אמר.
רק השבוע נתפסה חוליית שודדים שגרמה הרס רב לאתרי עתיקות באזור מודיעין. השודדים, תושבי הכפר בית אולה שבאזור חברון, הוברחו לשטח על ידי נהג ישראלי שהבריח אותם תמורת 150 שקל לאדם. בלילה שבין שישי לשבת זיהו המפקחים שישה חשודים שחפרו באתר העתיקות חורבת רגב שבאזור מודיעין. הם נצפו כשהם מחפשים מטבעות עתיקים באמצעות גלאי מתכות.
בארבע לפנות בוקר הם סיימו את "עבודתם" ופנו לאתר עתיקות סמוך, "חורבת חרובהא", שבו נמצאות מערות עתיקות רבות. השודדים נכנסו לאחת המערות ששימשה אותם למסתור ולשינה. מפקחי היחידה לכדו חמישה מהם לאחר מאבק פיזי, אך אחד הצליח להימלט.
לפני כחודש וחצי נחשפה חוליה של בדואים מאזור דימונה, שחבריה
כמו כן, בדצמבר אשתקד התגלתה חוליית שודדים באתר עתיקות באזור שער הגיא. חמשת השודדים, תושבי הכפר בית אולה, טיפסו לאתר העתיקות "חורבת שלוחת שיירות" הממוקם כ-30 מטר מעל כביש מספר 1, כשהם מצוידים בגלאי מתכות משוכלל, כלי חפירה וציוד רב.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
