"ים המלח אינו אמבטיית מינרלים למיקסום רווחים"
שרי הגנת הסביבה והתיירות ממשיכים להתנגד להסכם של המדינה עם כיל. לטענתם, ההסכם יפגע בים המלח בטווח הארוך. ארדן מבקש מנתניהו להקים ועדה ציבורית לבחינת השימוש במשאבי הטבע
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

ארדן ומיסז'ניקוב. נגד ההסכם שאישרה הממשלה צילום: אריק סולטן
"יש לבחון היטב כל הסכם המעניק הטבות לבעלי הון ממשאבי הטבע של המדינה. לא בכל יום מגיעים לוועדה שני שרים ומביעים התנגדות להחלטה שהממשלה קיבלה" אמר גפני.
◄בעד ההסכם: ניצחון מתוק בים המלח
◄נגד ההסכם: עוד ניצחון כזה והפסדנו את ים המלח
ארדן ומיסז'ניקוב היו תקיפים יותר. "ברור שיש לבצע קציר מלח מקרקעית הים אך אין בכך די ועתה על הממשלה להכריז על האזור כאזור עדיפות לאומית, להשקיע בו משאבים ולהקים קרן מיוחדת מרווחי כריית האשלג", ציין שר התיירות. ארדן הוסיף: "החלטת הממשלה היתה מוטעית ולא לקחה בחשבון את כל האינטרסים התיירותיים והסביבתיים ואף לא דאגה להגדיל את חלקו של הציבור ברווחים מכריית האשלג".
לדבריו, שאיפת האוצר רק למקסם רווחים בלבד אך ים המלח איננו אמבטיה עם מינרלים שיש למקסם את הרווחים ממנו, אלא משאב טבע חיוני ביותר למדינה שעומדת להיות הצפופה ביותר בעולם המערבי. מנגד ציינה עבאדי-בויאנג'ו: "כיל תשלם יותר תמלוגים, מה שיטיב עם כל אזרחי המדינה. בנוגע לשמירת הסביבה הקמנו ועדה שתגיש את מסקנותיה בתוך 45 יום ונפעל בהתאם".
"אין הצדקה"
באותו עניין פנה ארדן לראש הממשלה נתניהו בדרישה להקים ועדה ציבורית לבחינת השימוש והשימוש של משאבי הטבע והתשלומים שהמדינה והציבור מקבלים משימוש במשאבים. "אין הצדקה שנושא רוחבי כזה, בעל השלכות על מגוון התחומים, ייבדק וינוהל על ידי משרד ממשלתי כזה או אחר, אשר אין בו ראייה והבנה של כלל האינטרסים הנפגעים מניצול משאבי הטבע", כתב ארדן לנתניהו.
"משאבי הטבע במדינת ישראל
שייכים לציבור הרחב", מוסיף ארדן, "הוועדה תתייחס לצרכי המשק לטווח הרחוק ולנזקים הסביבתיים הנובעים מפעילות זו". לדברי השר להגנת הסביבה, על הממשלה לקבוע מדיניות ארוכת טווח בכל הנוגע לשימוש והניצול של כלל משאבי הטבע כך שישקפו נכונה את חלקו של הציבור מהרווחים ובכלל זה, כריית חומרי גלם ביבשה בכלל, מים מינרלים, כריית חול בים, פוספטים, מלח המופק מים סוף ועוד.