תחקיר: חברה ישראלית העבירה לאיראן ציוד דרך דנמרק
על פי הדיווח ברשת בלומברג, חברת אלוט תקשורת העבירה במשך שנים ציוד לניטור גלישה לחברת הפצה בדנמרק, ששלחה אותו למפיץ באיראן, למרות האיסור על סחר עמה. לא ידוע מי היו לקוחותיו של המפיץ באיראן ולאיזו מטרה שימש הציוד. שלושה עובדים לשעבר טענו כי בחברה ידעו מהו יעדו הסופי של הציוד

על פי הסידור החשאי, היצרנית הישראלית שלחה את הכלים הטכנולוגיים, המשמשים לניטור ופיקוח אחר תנועת גולשים באינטרנט, למפיץ בדנמרק. שם הורידו העובדים את האריזה והתגיות ושלחו את הציוד לאיש הקשר האיראני, אדם שכונה "חוסיין".
גורמים בחברה המייצרת אמרו כי לא ידעו שמערכות המעקב, אשר נמכרו תחת השם NetEnforcer, הגיעו לידי המדינה השואפת להשמיד את ישראל. בתחקיר שערכה בלומברג צויין כי ציוד המיוצר במדינות מערביות, וכולל כלי מעקב אחרי תכתובות דוא"ל, מסרונים סלולריים וגלישה באינטרט, נרכש על ידי מדינות בעלות משטרים חשוכים ומשמש לריגול אחר מתנגדי השלטונות. טרם ברור מי היו לקוחותיו של "חוסיין" באיראן ולאלו מטרות שימשו הכלים הטכנולוגיים שרכש.
אלוט תקשורת בע"מ הממוקמת בהוד השרון ונסחרת בבורסה בתל אביב, כמו גם בנאסד"ק, הפיצה באמצעות חברה דנית את המערכות שייצרה. עובדים לשעבר באלוט ובחברת ההפצה סיפרו כי בדנמרק הוסרו האריזות המעידות כי מקור הציוד הוא בישראל. בארץ אמנם חל איסור על סחר עם איראן, אך המשלוח היה חוקי בדנמרק.
שלושה עובדים לשעבר באלוט סיפרו לסוכנות הידיעות כי בחברה ידעו היטב כי הציוד מגיע בסופו של דבר לאיראן. עם זאת, גורמים רשמיים בחברה הכחישו את הדבר. "אנחנו לא מורשים לסחור עם איראן", אמר ג'יי קאליש, אחד ממנהלי החברה. הוא הוסיף כי אם אכן הגיע הציוד לשם, מדובר בהפרת חוזה מצד המפיץ הדני.
לדברי קאליש, קשה מאוד לעקוב אחרי מכירת מוצריהם.
הטכנולוגיה עלולה למנוע מפעילי מחאה לפעול ברשת באופן אנונימי ואף להביא למעצרם. במדינות רבות, דוגמת איראן, כולל המעצר גם חקירה בעינויים. קאליש אמר כי הציוד שנמכר דרך המפיצה הדנית הותאם לניהול נתוני הגלישה של חברה וחסר את היכולת לערוך מעקב אינטרנטי נרחב. מהמפיצה הדנית, חברת ראן-טק, לא התקבלה כל תגובה רשמית.