מחאת ההפרדה: הפגנה המונית באוטובוסים
קרוב ל-2,000 איש אישרו בפייסבוק השתתפות במחאה בקווי המהדרין ב-1 בינואר, במסגרתה יעלו גברים ונשים יחד. "בעיה של כלל הציבור"

קבוצה בפייסבוק נגד קווי אוטובוס מופרדים
יוזמי המהלך, שעלה לרשת תחת הכותרת "די לקווי האוטובוס המופרדים!", קוראים לעשרה אנשים לעלות בכל פעם על קו ולהפר את ההפרדה הנהוגה בו.
בשעות האחרונות כתבו המונים על עמוד הקבוצה ברשת החברתית. גולשים רבים הזכירו את סירובה של רוזנבליט, לא מעט מהם השוו בין המקרה לסיפורה של רוזה פארקס – האישה האפרו-אמריקאית שסירבה לפנות את מקומה עבור גבר לבן.
"כשחיכיתי היום לאוטובוס בתחנה המרכזית בירושלים, ראיתי שוב מחזה שכבר די התרגלתי לראות - קווים מופרדים - גברים מלפנים ונשים מאחור... זו לא החברה שאני רוצה לחיות בה ולא החברה שאני רוצה לגדל בה את הילדים שלי. וזו כבר אינה בעיה שנוגעת רק לציבור החרדי", כתב יוזם המהלך, אלון ויסר מירושלים, בדברי ההסבר לאירוע.
"חשוב לציין שהפעילות, אין מטרתה להתריס או לפגוע בציבור החרדי, מטרתה להשיב את המרחב הציבורי לשפיות ולמגר את התופעה המכוערת של הדרת נשים", צוין בעמוד הקבוצה ברשת.
רוזנבליט תעיד בפני הממשלה
בבוקר שישי ביקשה רוזנבליט לעלות לאוטובוס מביתה באשדוד לשכונה חרדית בירושלים. נוסעי האוטובוס דרשו ממנה לעבור "לאזור של הנשים" והיא סירבה להיענות לבקשתם. שוטר שהוזעק למקום וכן נהג האוטובוס לא סייעו לה ואף ביקשו ממנה "להתחשב".
הצעירה פרסמה את המקרה בדף הפייסבוק שלה, והוא זכה להתייחסות נרחבת ברשת וכן בכלי התקשורת. בשעות הצהריים פורסם כי טניה רוזנבליט תעיד בפני צוות מיוחד של נציגים ממשרדי
הממשלה, שגובש כדי להתמודד עם תופעת הדרת הנשים.
רוזנבליט נענתה לבקשתה של השרה לימור לבנת, העומדת בראש הצוות. לבנת שוחחה עמה וגיבתה את מעשיה: אני גאה בך על עמידתך האיתנה על עקרונותיך. עשית דבר חשוב וזה לא משנה אם התכוונת או לא. מה שחשוב הוא שהצבת את ההתנהגות המבישה והחמורה של אותה קבוצת אנשים בראש סדר היום הציבורי", אמרה השרה לצעירה מאשדוד.
מוקדם יותר היום הורה שר התחבורה, ישראל כץ, לפתוח בחקירה לבחינת נסיבות האירוע. בין השאר ייבדק האם נהג האוטובוס הפר את נוהלי המשרד המחייבים אותו לאפשר לכל הנוסעים לשבת במקומות כרצונם.