"למרות שים המלח לא זכה, מקווים להצלתו"
ראש המועצה האזורית תמר ופעילים למען ים המלח מביעים תקווה כי על אף התוצאות המאכזבות יימצא פתרון לנסיגת המפלס

בחודשים האחרונים גברה בישראל ההתעניינות סביב התחרות "שבעת פלאי עולם הטבע". משרד התיירות והמועצה האזורית תמר עודדו את ההצטרפות להצבעה העולמית למען הכללת המקום הנמוך בעולם בקטגוריה של "שבעת פלאי עולם הטבע". תחילה היו בשורות מעודדות שלשום, כאשר מסיכומים ראשונים התברר כי ים המלח הגיע לישורת הלפני אחרונה והוא נכלל ברשימת 14 האתרים המובילים בעולם.
בליל שבת, בשעת ערב מאוחרת, הגיעה הבשורה הלא משמחת על כך שים המלח לא נכלל ברשימת "שבעת פלאי עולם הטבע".
מרב איילון מקיבוץ עין-גדי, מהפעילות המרכזיות של משמר המפלס, אמרה בעקבות האכזבה מאי בחירת ים המלח לאחד משבעת פלאי עולם הטבע: "במשך כשנתיים הייתה לים המלח עדנה מבחינת חשיפה ופופולאריות ציבורית בארץ ובעולם, וסוף כל סוף אנשים נחשפו לייחוד, לקסם ולמורכבות של ים המלח שלנו. אני מקווה, שעל אף התוצאות המאכזבות של התחרות אותם אנשים שסימסו, הצביעו וקיוו לניצחון, יהיו חלק גם מאלה שיעזרו לנו לדרוש מציאת פתרון להפסקת הנסיגה של ים המלח, וגם יבואו לבקר ולטייל במקום הנמוך ביותר בעולם".
התושבים באזור מקווים כי הפעילות של משרד התיירות למען התחרות "שבעת פלאי עולם הטבע" תימשך באותה תנופה, ואתר התיירות הנדיר והמיוחד בעולם יחזור להתמלא גם במים. כזכור, מאז הופסקת הזרמת מי הירדן מהכנרת לים המלח, וכמויות מים גדולות עוברות לירדן בהתאם להסכמי השלום, החל תהליך התייבשות בים המלח, ואף נוצרו בולענים שגרמו נזקים כלכליים כבדים לקיבוץ עין-גדי. הקיבוץ, המזוהה עם ים המלח, נאלץ לוותר על אתר הקמפינג
הבולענים נוצרו בים המלח בעקבות נסיגת המים המלוחים וכניסת מי תהום מתוקים הזורמים ממדבר יהודה אל השכבות שהתמוססו וגרמו לקריסת חלקים עליונים של הקרקע, וכך נוצרו הבולענים המאיימים. עתה מקווים באזור, כי אחרי התחרות שהעלתה את ים המלח לכותרות בעולם לא יסתפקו עוד במדינת ישראל בתיירות מרפא באזור, אלא יפעלו למציאת פתרונות אמיתיים להצלת ים המלח ההולך ומתייבש כל שנה.
מעבר לתחרות הזו, התנהלה בשמונה השנים האחרונות פעילות מרשימה של מתנדבים מקיבוץ עין-גדי ויישובים אחרים באזור תחרת הכותרת "משמר המפלס". צוות המתנדבים, שריכז נתונים על התייבשות ים המלח בכל חודש ובכל שנה בסיוע אלי רז מקיבוץ עין-גדי והשירות ההידרולוגי. הנתונים האלה סייעו להשאיר את ים המלח במודעות של הציבור כמקום הנמצא בסכנת התייבשות, כאשר קצב הנסיגה של המים מהחוף גדל בכל שנה. מה שהיה פעם נסיגה של מטר בשנה עומד כבר על מטר ועשרים.