איראן: אם ישראל תתקוף, בנות הברית שלנו ישמידו אותה
לראשונה מאז שהחל בישראל הדיון הציבורי בשאלה האם לתקוף את מתקני הגרעין, מאיימת טהרן בהקמת קואליציה צבאית בתגובה לאיומים. "ישראל תישרף באש הזעם אם היא תחשוב לתקוף אותנו", הזהיר סגן ראש הוועדה לביטחון לאומי באיראן. "אנחנו לא נעמוד לבד במאבק", הוסיף בהתייחסו לחיזבאללה, סוריה וארגונים בעזה

"ישראל תישרף באש הזעם האיראני", איבראהימי צילום ארכיון: אי-פי
חוסיין איבראהימי, סגן ראש הוועדה לביטחון לאומי במג'לס האיראני, התייחס אתמול לאפשרות שישראל תתקוף את ארצו. "ישראל תישרף באש הזעם האיראני, אם היא תחשוב לתקוף את איראן", אמר איבראהימי בראיון לערוץ Press TV האיראני.
"איראן לא תעמוד לבד במאבק מול ישראל", הוסיף הבכיר, "היא תושמד על ידי בני בריתה של הרפובליקה האיסלאמית, גם אם היא רק תנסה לתקוף אותנו".
איבראהימי לא פירט מיהם בני הברית שיסייעו לאיראן, אולם ככל הנראה הוא רומז לחיזבאללה, סוריה וארגוני הטרור הפלסטיניים. ארגון חיזבאללה הוא בן הברית העיקרי של איראן ונתפס כשלוחה עיקרית שלה בלבנון. בתוך כך, אחת הסיבות לחימוש החזבאללה ברקטות ארוכות טווח היא בין היתר יצירת משוואת הרתעה מול ישראל.
סין מתנגדת לשימוש בכוח נגד איראן
סוריה, שחתומה על הסכם הגנה אסטרטגי עם טהרן, עשויה אף היא להצטרף למתקפה כדי להסיט את תשומת הלב מהאירועים הפנימיים במדינה. מעבר לכך, גם הארגונים הפלסטיניים - ובראשם חמאס והג'יהאד האיסלאמי - חומשו בשנים האחרונות על ידי איראן. במצב של הסלמה, עשויה איראן לדרוש מאותם ארגונים "לשלם" את המחיר ולסייע בתקיפת ישראל.
מוקדם יותר היום התייחס גם שר ההגנה האיראני, אחמד ואהידי, לתגובת
צבאית איראנית והדגיש כי מדינתו "ערוכה להגיב לכל התגרות צבאית נגדה מצד האויבים". עוד הוסיף כי "איומי ישראל על תקיפה אפשרית באיראן הם תעמולה תקשורתית הנובעת מחילוקי דעות ועימותים בתוך הממשל".
באשר לקואליצייה אפשרית במערב לתקיפת מתקני הגרעין, אמר אתמול נשיא איראן, מחמוד אחמדיניג'אד, כי "ארצות הברית לא תוכל להגן על ישראל, אשר תגיע לסופה בעוד שנה".
הבוקר, התייחס שר הביטחון הישראלי, אהוד ברק, להתגרענותה של איראן וטען כי הוא "אינו אופטימי לגבי היכולת הבינלאומית לגייס את הכוח הדרוש לפעול נגד איראן". עוד הוסיף כי "מהלך כזה דורש גיבוש קואליציה קוהרנטית המצריכה תמיכה של הודו וסין - ואינני בטוח שיהיה שיתוף כזה".
אפשר כי דבריו של ברק לגבי אי מעורבותה של סין קיבלו משנה תוקף לאחר שדובר משרד החוץ הסיני, הונג ליי, הדגיש היום כי ביג'ינג מתנגדת לכל שימוש בכוח נגד איראן כדי לעצור את תוכנית הגרעין, וכי היא מעדיפה שיימצא פיתרון ארוך-טווח ומעקיף באמצעות דיאלוג ושיתוף פעולה מתמשך בין כל הגורמים המעורבים.