צה"ל נגד ההנדסאים: מתנגד לדחות השירות
לומדים עד הלילה, ללא חופש ומנוחה: בבתיה"ס המקצועיים נאלצים לסיים תיכון ולהספיק להתגייס כבר במאי. צה"ל מסרב להתחשב ולדחות הגיוס

מאחר ועד כה במשרד החינוך לא הייתה מדיניות מגובשת בעניין, כל תיכון או רשת תיכונים קבעו לעצמם את הדרך בה הם בוחרים לעמוד בלוח הזמנים הצפוף, כך שהתלמידים יוכלו להתגייס לצבא בחודש כבר מאי - החודש בו מתגייסים יחד כל תלמידי בתי הספר להנדסאים.
המשמעות בפועל של לוח הזמנים הצפוף, היא שתלמידי כיתה י"ד נאלצים ללמוד מבוקר עד ערב מבלי לצאת לחופשות בחגים, זאת רק כדי להספיק לסיים את שנת הלימודים מוקדם יותר מחבריהם הלומדים בשאר התיכונים.
בחלק מהתיכונים התלמידים לא זוכים לחופשות בחגים, ונאלצים ללמוד בבית הספר במהלך החגים סוכות, חנוכה ופסח, זאת בניגוד לחוזר מנכ"ל בנושא. בחלק מבתי הספר הלימודים נמשכים עד השעה שמונה ואף עשר בלילה. בנוסף לתלמידים, גם המורים סובלים מעניין זה, ורבים מאלו המלמדים גם בכיתות התיכון הרגיל וגם בכיתות י"ג ו-י"ד אינם זוכים לחופשות כלל בשל השעות הרבות שעליהם לדחוס בזמן קצר יחסית.
במשרד החינוך החליטו לעשות סדר בנושא ולמצוא פתרון כולל. בשבוע שעבר נערכה ישיבה של בכירי משרד החינוך בה הוחלט כי החלופה המתאימה ביותר היא דחיית הגיוס של התלמידים לסיום שנת הלימודים הרגילה. "אנחנו סבורים שיש לסיים את שנת הלימודים במועד מאוחר יותר", אומר גורם במשרד החינוך.
יו"ר ארגון המורים, רן ארז, מוטרד בעיקר מהעומס המוטל על המורים בכיתות אלו. "לאור הקושי שהמורים בכיתות י"ג וי"ד העלו בפנינו, אנחנו ביחד עם משרד החינוך ננסה למצוא את הדרך האידיאלית לפתרון בעייתם ומקווים שהפתרון יימצא".
אלא שבצה"ל לא מעוניינים לדחות את שירותם של ההנדסאים ומתעקשים לנצל את כוח האדם במועד המוקדם יותר המתאפשר להם. בתגובה לפניה בנושא נמסר מדובר צה"ל כי "גיוסם של בוגרי כיתות י"ג-י"ד מתקיים מזה שנים רבות במחזור הגיוס האחרון לשנתון בחודש מאי. דחיית גיוס מעבר לחודש זה גורמת לגיוסם יחד עם בני שניים עד שלושה שנתונים תחתיהם, מצב שהינו בעייתי עבורם".