תוצרת ישראל: האסמס שיציל אתכם מהשיטפון
מודלים הידרולוגיים? חוקרים ישראלים מציעים להתריע בזמן אמת על אירועי גשם קיצוניים באמצעות מסרונים וסריקת רשתות חברתיות
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
הסיבה לכך הייתה ברורה, האירוע המאוד ייחודי הזה מביא לידי ביטוי את כל שלושת היתרונות היחסיים הטמונים במדינת ישראל: הראשון, הניסיון וההבנה בחומרה, בתשתיות ובניהול משאבי מים שנבעו במשך שנים רבות מצוק העתים בזמינות מים. השני, שצבר תנופה והצלחות בעשור האחרון, הוא ההובלה בתחום ההיי טק. והשלישי, טמון ב DNA הישראלי והוא היצירתיות וההישגיות.
כחבר בקבוצה שזכתה במקום הראשון באירוע, ואשר עסקה בפיתוח שנועד לשמש להתראה מוקדמת בפני שיטפונות, הייתה זו מבחינתי הזדמנות פז ליטול חלק בעשייה חשובה ולשחזר עוד אחת מההצלחות יוצאות הדופן של StarTau, מרכז היזמות של אוניברסיטת תל-אביב אשר נטל על עצמו את ארגון האירוע ועשה את עבודתו בהצלחה רבה לדעת כל הגורמים המעורבים בעשייה.
הקבוצה שאליה השתייכתי כללה את יגאל מושניק ועדן כהן מאינטל ואת רן ביטון מאביב ניהול הנדסה. החיבור בין כולנו היה ממבט ראשון, מאוד ספונטני ועבד כל העת ללא חריקות, כארבעה גלגלי שיניים מתוזמנים היטב שהופכים פסיפס רעיוני מבוזר לידי תמונה ברורה תוך פחות מ-48 שעות. בחרנו להתמודד עם אתגר שיטפונות המים המהווים את אסון הטבע הבודד הקטלני ביותר בעולם. בכדי להיווכח באמיתות הדברים מספיק להיזכר בשיטפונות הקשים אשר פקדו את תאילנד בשבועות האחרונים.

הרעיון אותו פיתחנו וביקשנו לקדם התמקד בניסיון לייצר מערכת אשר תתריע באופן מקוון ובזמן אמת על שיטפונות ברחבי תבל וזאת באמצעות אגריגציה (קיבוץ) של דיווחים המתקבלים בכלל הרשתות החברתיות וברשת החברתית טוויטר בפרט. כיום, ישנם מודלים הידרולוגיים מבוססי GIS המסוגלים לחזות את התנהגותם של השיטפונות, אך הם, מטבעם, מבוססי תחזית ולא מידע בזמן אמת.
לכל אורך הפעילות עמד לנגד עינינו מודל שבמרכזו מצוי אזור כפרי במדינת עולם מתפתחת. על פי התרחיש שעמו עבדנו, הנחנו כי באותו כפר קיימים משאבים מוגבלים בלבד והמשימה שעמדה לפנינו הייתה למקסם את יעילותם של הפתרונות הזולים בכדי להציל חיי אדם. במילים אחרות, הבנו שעלינו לעשות יותר עם פחות ולכן
הרעיון שלנו היה להשמיש מוצרי מדף (מכשירי סלולר ותוכנות המבצעות סריקת תוכן) לצרכי ניתוח ועיבוד של המידע שהתקבל, כך שבסופו של יום יועבר מידע מעובד ומהימן למקבלי ההחלטות ולציבור. אמנם עלינו לעבור דרך ארוכה של פיתוח, אבל אני סבור שבזכות האנשים המוכשרים, הרעיון המעשי והמשאבים שיועמדו לרשותנו על-ידי חברת IBM, נוכל לצאת לדרך מבטיחה בה נוכל להפוך את המיזם מחזון למציאות.
הטור נכתב על ידי רן בושהריאן מהנדס מים שעוסק במכירות ופיתוח עסקי