בית המשפט ייאלץ לקבוע: מתי שחר תמות
לפני כשנתיים פגע נהג שיכור בשחר גרינשפן ופצע אותה קשה. משפחתה זועמת על הביטוח הטוען שנותרו לה 10 שנים ומציע פיצויים בהתאם

הטיעון המרכזי של חברת הביטוח הוא שפוגע במיוחד בבני המשפחה. "מה שקורה עכשיו זה שאנחנו לא מתווכחים על כמה שחר צריכה לקבל, אלא על כמה זמן עוד נשאר לה לחיות", הסביר ישראל, אביה של שחר, למעריב.
"כדי להוציא כמה שפחות כסף מהכיס מנסים עכשיו חברת הביטוח ועורכי דינה להוכיח כי לשחר לא נשאר הרבה זמן לחיות", אמר גרינשפן האב. "הם הלכו לבית המשפט וביקשו למנות מומחה רפואי שיקצוב את זמנה. הם מתבססים על מחקר שאומר שתוחלת החיים של ילדה פגועת ראש בגילה שנמצאת במצב של צמח היא 12 שנה. מה שאומר שלפיהם שחר אמורה לכאורה למות בגיל 23".
בין אם המחקר נכון או לא, בני המשפחה מתרעמים על עצם העלאת הנושא ועל מה שלטענתם מתפרש כניסיון חברת הביטוח "שירביט" להתחמק מתשלום פיצויים מלא. אם תתקבל בקשתה של חברת הביטוח, היא תוכל להעביר תשלום אחד גדול עבור השנים שהוקצבו לשחר ובכך לסיים את סכום הפיצויים שיוענקו לה.
"זה שמעלים בפנינו את המונח המשפטי 'הליך קיצור תוחלת חיים', זה כבר חורה לנו מאוד, מה גם ששחר רחוקה מלהיות צמח. היא מגיבה לנו ולמטפלים שלה ואינה מפסיקה להתקדם בהליך השיקום".
גם המומחה השיקומי, ד"ר עופר קרן, שמונה מטעם בית המשפט, העדיף לא להתייחס לשאלת תוחלת חייה של גרינשפן. "הניסיונות לקבוע כללים בנושא אינם קבילים - לא קלינית ולא סטטיסטית", טען בבית המשפט והוסיף כי לשיטתו הליך "קיצור תוחלת חיים" הוא הליך "נבואי" ולא מדעי.
כך גם סבור ד"ר אברהם לזרי, מומחה לרפואה שיקומית ומנהל החטיבה לנפגעי מוח בבית החולים השיקומי רעות שבו מטופלת גרינשפן. "כל העניין של קיצור תוחלת החיים הוא קשקוש מוחלט", אמר . "הרעיון הזה מבוסס על מחקרים ישנים ולא מעודכנים שאינם נוגעים למצבה של שחר. יש מחקרים רבים הטוענים כי עם טיפול נאות, כמו זה ששחר זוכה לו, אין שינוי מהותי בתוחלת החיים".
"האינטרס היחיד של חברת הביטוח הוא לחסוך כסף וחבל", אמרה עו"ד ענת קאופמן המייצגת את המשפחה. "מה שהם עושים אלו ניסיונות
"לבנו מאוד כבד עם המשפחה, אנחנו מנסים לחשוב על דרכים רבות לעזור", נמסר מחברת הביטוח "שירביט". "העלינו בבית המשפט טענות לגיטימיות ונקבל כל החלטה של בית המשפט בהכנעה. מתוקף היותנו חברת ביטוח והורים בעצמנו, אנו רגישים מאוד לסיטואציה הזו. עד כה שילמנו מאות אלפי שקלים ונמשיך לפצות את המשפחה בסכום שיהלום את מצבה".
ללא קשר להליך המשפטי המדובר, לפני כשלושה שבועות קיבלו בני המשפחה את תשובתו של פרקליט המדינה משה לדור שאמר שאין בכוונתו לפתוח את משפטו של הנהג הדורס מחדש. לכן, בימים הקרובים הם יעתרו לבג"ץ בבקשה לפתוח מחדש את המשפט נגד הנהג.