אחיו של מנבר: שחרורו נדחה בגלל נקמנות
איש העסקים נחום מנבר, שסחר בנשק עם איראן והורשע בסיוע לאויב, צפוי להשתחרר בצהריים מהכלא, לפני שריצה את מלוא עונשו. צבי מנבר, אומר כי אחיו פעל בשירות המדינה ומאשים כי מערכת הביטחון החליטה לנקום בו ולמנוע את שחרורו ."הפכו אותו לאויב המדינה, לבוגד, הם לא חושבים שהוא מסוכן באמת"

"אני חושב שהם כבר זמן רב לא חושבים שהוא מסוכן באמת", המשיך לתאר צבי, שהגיע לפגוש את אחיו בפתח בית הכלא הדרים. "לקחו את אחי, צנחן, קיבוצניק לשעבר, פעיל בתנועות נוער והפכו אותו לאויב המדינה, לבוגד. והכל מתוך נקמנות גרידא. מאותה הסיבה גם היו גורמים במערכת הביטחון שלחצו שלא לקצר לו שליש".
צבי הסביר כי המדינה עמדה בסירובה לשחרר את אחיו, גם שנים אחרי שלא היווה עוד פוטנציאל לסכנה. "גם בתחילה לא נשקפה ממנו סכנה לביטחון המדינה, הוא בחיים לא היה עושה את זה", טען האח. "99% מהדברים שהוא עשה היו ברישיון המדינה. ניתן היה להאשימו בסעיפים אחרים כמו מסחר לא הוגן, אבל בגידה? זה כבר על רקע אישי".
לטענת האח, מנבר ודומיו פעלו גם באיראן כשבידיהם האישורים המתאימים. "חשוב לזכור שאיראן של אז היא לא איראן של היום ולישראל היו אינטרסים בקשרים שם. אז הם שלחו את אח שלי ואנשים כמוהו לעשות עסקים, אבל ברגע שארצות הברית נכנסה לעניינים והגדירה את איראן כאויב, המדינה התנערה מאחי ודומיו והקיאה אותם החוצה".
צבי סיפר כי אחיו יאלץ להתחיל בקרוב את חייו מחדש, אבל יזכה לתמיכה מהם. "הוא יצטרך למצוא בית ועבודה, שזה תמיד עניין מדאיג. יש אנשים רבים שמשוכנעים שנעשה לו עוול. אני משוכנע שהוא יסתדר. אנחנו, בכל אופן, נעזור לו להתאקלם".
היום הודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לוועדת השחרורים של השב"ס כי המדינה מסכימה לשחרורו המוקדם של איש העסקים, שהורשע בשורת עבירות ביטחוניות ובהן סיוע לאויב ופגיעה בביטחון המדינה, לאחר שמכר נשק לאיראן.
מנבר, שריצה 14 שנים וחצי מתוך 16 שנות מאסר שנגזרו עליו בגין מכירת נשק כימי לאיראן, היה אמור לסיים את תקופת מאסרו במרץ 2013. ועדת השחרורים אישרה בתום דיון בנושא את ההסכם שנחתם בין באי כוחו של מנבר לבין הפרקליטות.
מוקדם יותר החודש, נחשף לראשונה במעריב, כי הפרשה הביטחונית שהסעירה את המדינה צפויה להגיע לסיומה לפני סוף השנה, לאחר שבדיון שהתקיים לפני כשבועיים ביקשה נציגות המדינה ארכה של כמה ימים כדי לאפשר לה לקיים משא ומתן עם סנגורו של מנבר, עו"ד אמנון זכרוני, במטרה לגבש תאריך מוסכם לשחרורו.
במהלך השנים התמידה מערכת הביטחון - ובראשה המוסד והשב"כ - בהתנגדותה הנחרצת לשחרורו המוקדם של מנבר מהכלא. איש העסקים פנה כמה פעמים לוועדת השחרורים בבקשה לאשר את שחרורו
וינשטיין קבע, בתום דיון בלשכתו, שהמדינה לא תתנגד לשחרור בהתחשב בזמן הקצר יחסית שנותר עד לתום מאסרו, ולאור חוות הדעת השונות השוללות את מסוכנותו של מנבר. להחלטה סייעה גם הסכמת מנבר ליטול על עצמו מגבלות לפרקי זמן קצובים, מעבר לתקופת שחרורו על תנאי, הכוללות איסור יציאה מהארץ, איסור יצירת קשר עם אזרחים זרים, איסור מתן ראיונות בכלי התקשורת ואיסור בעיסוק הקשור לסחר בכלי נשק.