ברכבת מתקינים Wi-Fi. ומי שלא רוצה קרינה?
כשהרבה מכשירים יחד פולטים קרינה בחלל סגור כמו קרון רכבת, יש לזה אפקט עוצמתי. במשרד להגנת הסביבה מודאגים. רשת רכבות
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

השימוש בטכנולוגיות פולטות קרינה בחללים סגורים מסומן בשנים האחרונות כבעיה ציבורית שהיקפיה הולכים וגדלים. משרד הבריאות ממליץ רשמית להימנע משימוש בטלפון הסלולרי במעליות. המשרד להגנת הסביבה מנסה לשכנע את משרד התחבורה להגביל את השימוש בסלולר ברכבות ואוטובוסים, בינתיים ללא הצלחה.
פרופ' גלברג עצמו נוסע לעבודה ברכבת על בסיס כמעט יומי: "כיום מדובר גם במפגע רעש, כשכל אחד מדבר בקולי קולות ליד האוזן של השכן, אבל מעט אנשים גולשים כי זה יקר. כשהגלישה תהיה חינם, כל אחד יישב עם לפטופ שבשני קצות המסך שלו יש אנטנות שמדברות עם הראוטר ופולטות מאה מיליוואט".
במשרד להגנת הסביבה לא מתכוונים להישכב על הפסים ולעצור את הטכנולוגיה; כולם מסכימים שהמפתח הוא במציאת האיזון. גלברג מבחין בין קרינה שאנחנו מתנדבים לספוג לכזו שנכפית עלינו: "כשאדם נכנס לבית קפה שיש בו גלישה אלחוטית חינם", אומר גלברג, "הוא עושה את זה מרצונו. הוא יכול לשבת גם בבית קפה אחר. אבל הרכבת זו תחבורה ציבורית ואין אפשרות בחירה. השאלה אם זה באמת כל כך חיוני. אני
מותר לשער ששום דבר לא יעצור את שירותי ה-Wi-Fi החינמיים מלחדור אל הרכבת, השאלה היא אם למי שיבקש להימנע מהקרינה תהיה אפשרות כזו, למשל בדמות קרון או קרונות שיוגדרו כאזורים ללא גלישה. האם ברכבת בכלל מודעים לסוגיות הללו ומתכוונים לקחת אותן בחשבון בעת יישום הפרויקט?
מהרכבת מוסרים שהמכרז יתפרסם רק בתקופה הקרובה ולכן הנושאים המדוברים עדיין לא עלו
לדיון.
aviv67@gmail.com