כך התרחשה הפריצה לשגרירות במצרים - הסיפור המלא
ראש הממשלה, שר החוץ, אנשי משרדו ובכירים נוספים בצמרת הביטחונית עקבו במתיחות רבה אחר חילוצם של ששת הישראלים שמולטו מבניין השגרירות בקהיר, כשהם מחופשים לערבים מקומיים. "כשראינו אותם יוצאים בריאים ושלמים – ירדה לנו אבן מהלב", סיפר גורם ישראלי שנכח בזמן אמת בירושלים
"כשראינו אותם יוצאים בריאים ושלמים מהשגרירות ומובלים לרכבים בחוץ, ירדה לנו אבן מהלב", סיפר אחד הגורם הישראלים שנכח בזמן אמת בירושלים.
"נורות אדומות החלו להידלק לאחר שההמון הזועם הצליח להגיע לקומה הראשונה של השגרירות" סיפר מקור ישראלי אחר שעקב אחר המתרחש.
יחידות הצבא המצרי במקום, שלמעשה איפשרו למפגינים לפרוץ את החומה ולעלות לשגרירות, ניסו בכוחותיהן המוגבלים לעצור את המפגינים. במסגרת העימות, במהלכו השתמש הצבא בגז מדמיע, נפצעו מאות מפגינים מצרים.
רק בעיצומו של הלילה, בסביבות השעה שלוש וחצי לפנות בוקר, לאחר שממשלת מצרים העלתה את רמת הכוננות במדינה וראש הממשלה המצרי עיסאם שרף, כינס את הקבינט שלו - החלו לזרום כוחות רבים של צבא לאזור בניין השגרירות. נראה שרק אז, נמצאו הכוחות הנאמנים למועצה הצבאית שיהיו מסוגלים לפעול במקום.

לאחר שכוחות הצבא הצליחו להרחיק את ההמון מפתח בניין השגרירות, כוח קומנדו מצרי מיוחד שהגיע בנגמשים, עלה לבניין, פינה את ששת אנשי האבטחה הישראלים, כשפניהם מכוסות והם מחופשים לערבים בעזרת כאפיות ובגדים מקומיים. הקומנדו המצרי הוריד את השישה במדרגות והוביל אותם מחוץ למבנה.
שם, עלו המאבטחים על רכב צבאי משוריין שהוביל אותם לשדה התעופה של קהיר, כאשר ממתין להם מטוס מנהלים קטן ששוגר על ידי חיל האוויר הישראלי. גורמים צבאיים הוסיפו
מספר פעילים נפלו מהקומות הגבוהות למטה כאשר שהדפו אותם במהלך המבצע. גורמים מספרים כי לפני כמה שנים היה קצין ביטחון בשגרירות שהתעקש להתקין סורגים ואמרו לו שלא צריך סורגים בקומה כזאת גבוהה, מה שבדיעבד סייע לכוחות.
מיד כשנודע לשגריר לבנון על חילוצם של עובדיו, בריאים ושלמים, הוא הורה למטוס הבואינג שעל סיפונו 80 עובדי השגרירות ובני משפחותיהם להמריא באופן מיידי לישראל.
לאורך כל פעולת החילוץ הנועזת, קיים שר הביטחון, אהוד ברק, שיחות עם מקבילו האמריקאי, שר ההגנה ליאון פנטה, ועם יועצו של אובמה, דניס רוס, במטרה ללחוץ על המצרים לפעול לחילוצם של המאבטחים הישראלים שהיו נצורים במשך שעות.
הגורמים האמריקאים השונים פעלו בדחיפות מול טנטאווי, מול הרמטכ"ל סמי ענאן ומול ראש המודיעין המצרי מורד מועפי כדי לזרז את שיגורם של כוחות צבא מיוחדים לחילוץ הישראלים הנצורים.
בתחילה בירושלים התכוונו לפנות כליל את כל עובדי השגרירות לישראל. אולם, במחשבה שנייה, הוחלט להשאיר בקהיר את סגן השגריר, ישראל טיקוצ'ינסק -ניצן, "כדי לא לסגור את השגרירות לגמרי ולהראות שאנחנו לא מפסיקים את הפעילות בקהיר, גם אם היא ממשיכה באופן מצומצם", אמר אחד הגורמים המעורבים.
"מי יודע מתי הדיפלומטים והשגריר יחזרו לקהיר. כך אנחנו ממשיכים לשמור על הנציגות על אש קטנה", הוסיפו הגורם. בניגוד לדיווחים שגויים, השגריר לבנון מקווה לחזור לקהיר במהרה, לאחר שהמצרים יתחייבו על סידורי האבטחה המתאימים. לבנון צפוי לסיים את כהונתו בחודש דצמבר ולפרוש לגמלאות.
