על אף המשבר הכלכלי, חגיגת לוטו בארה"ב

יש גם מי שמנסים להרוויח מהמיתון בארה"ב: ב-17 מדינות נשברו שיאי הכנסה ממכירת כרטיסי לוטו. הזינוק הגבוה ביותר: בקליפורניה

קית מתאני | 7/9/2011 12:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: לוטו, מיתון
למרות המשבר הכלכלי, ואולי דווקא בגללו, המכירות של כרטיסי לוטו זינקו ברחבי ארצות הברית. נתונים שנאספו על הגרלות לוטו ב-41 מדינות בארצות הברית מצביעים על עלייה במכירות בהשוואה לשנה שעברה. ב-17 מתוך 41 המדינות, ההכנסות מכרטיסי הלוטו אף רשמו שיאים חדשים.

קייט סוויני, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת קליפורניה בריברסייד, אומרת שעלייה במכירת כרטיסי לוטו מתרחשת בדרך כלל כאשר אנשים מרגישים שאין להם שליטה על אירועים שגדולים עליהם. כמו מצב הכלכלה, למשל.
 
ממלא כרטיסי לוטו.
ממלא כרטיסי לוטו. צילום: אי-פי
 
ג'ף אנדרסון, העומד בראש ארגון גג המייצג 52 הגרלות לוטו בארצות הברית ובקנדה, לא מסכים עם קביעתה. "בעקרון, קניית כרטיס להגרלה היא בידור לא יקר", אומר אנדרסון, שמכהן גם כנשיא הגרלת הלוטו של מדינת איידהו. "עדיין לא נתקלתי בהוכחות לכך שבעת משבר כלכלי, אנשים קונים יותר כרטיסי לוטו".

אלא שזה בדיוק מה שהתברר במחקר שנערך באוניברסיטת קורנל בשנת 2004. "ראינו שמכירות הלוטו עולות ככל שהמצב הכלכלי מידרדר", אומר פרופסור גריק בללוק, אחד מעורכי המחקר.

הזינוק הגבוה ביותר בהכנסות הלוטו בשנה שעברה נרשם במדינת קליפורניה. המכירות שם עלו ב-13.2 אחוז והסתכמו ב-3.44 מיליארד דולר, קרוב מאוד לשיא של 3.6 מיליארד דולר משנת 2006.

במדינת אריזונה נקבע שיא מכירות של 583.5 מיליון דולר, ואילו מכירת כרטיסי הלוטו במדינת מיזורי עברו בפעם הראשונה את רף מיליארד הדולר.
נואשים לכסף

"אני חושב שזה בהחלט קשור לכלכלה המקרטעת", אומר אבל ריינוסו, שעובד בתחנת דלק בדזרט הוט ספרינגס בקליפורניה ומוכר שם כרטיסי הגרלה. "חלק מהאנשים נואשים לכסף".

"כאשר הפרס הראשון עובר סכום מסוים, אני תמיד קונה כרטיס הגרלה", מספרת רוברטה אורסי בת ה-60 מפאלם ספרינגס.

שורה של מחקרים על הגרלות לוטו גילו שבעלי הכנסות נמוכות מוציאים נתח גדול יותר מהכנסותיהם על קניית כרטיסי הגרלה, מאשר אנשים עשירים יותר. לדברי בללוק, הגילויים האלה, יחד עם הקשר בין מיתון ועלייה במכירת כרטיסי הלוטו, מעלים כמה שאלות מטרידות. "אם זה נכון", הוא אומר, "נראה שהמדינות פותרות את בעיות התקציב שלהן באמצעות הגרלות,

שהן בעצם מס המוטל על העניים".

אנדרסון, מצדו, שוב נזעק להגן על תעשיית ההגרלות. "אם מבוגרים אחראים רוצים להחליט בעצמם על מה להוציא כסף כדי לבדר את עצמם, אי אפשר להגיד להם מה לעשות", הוא אומר. "אולי מישהו לא יכול להרשות לעצמו שני כרטיסים לקולנוע, אבל אין לו בעיה לקנות כרטיס גירוד בשני דולר. למיטב ידיעתי, ארצות הברית היא עדיין מדינה חופשית".

אנדרסון גם מטיל ספק באמינות המחקרים שטענו כי אנשים עניים מוציאים אחוז גבוה יותר מההכנסות שלהם על הגרלות. "האם הם קונים כרטיסי הגרלה במקום לחם? " הוא שואל. "האם הילדים שלהם רעבים? האם מסלקים אותם מהבית בגלל שהם קנו כרטיסי הגרלה? לא נראה לי".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/around_world/ -->