מדע בדיוני? לייזר ינסה להוריד גשם
חוקרים באונ' ז'נבה טוענים כי באמצעות קרני הלייזר אפשר יהיה ליצור את העננות הדרושה להורדת גשמים, בשליטה מלאה מהקרקע

הטכנולוגיה הזו נקראת "התעבות מים בסיוע לייזר". זה עשרות שנים משתמשים בעונות הגשמים בישראל ב"זריעת עננים", שמטרתה להגביר את כמות המשקעים באמצעות מטוסים קלים המפזרים חלקיקים של קרח יבש או "יודיד הכסף". עם זאת, "זריעת עננים" איננה יוצרת עננים, ויש אפילו מומחים הטוענים שכאשר המטוסים "מפספסים" את יעדם, החומרים הכימיים מתפזרים ובכך קיים פוטנציאל לנזקי סביבה.
הפיתוח החדש מיועד להשתמש ברמות הלחות הטבעית שבאוויר ובתנאים אטמוספריים מתאימים כדי ליצור עננים רוויי טיפות מים - ואז לכוון אותן היכן יירדו. הפיזיקאי ג'רום קספריאן דיווח לכתב העת המדעי "נייצ'ר קומיוניקיישן" כי באמצעות קרני הלייזר אפשר יהיה ליצור
ניסוי בהיקף מצומצם כבר בוצע ליד אגם ז'נבה. במשך 133 שעות שוגרו ממתקן מעבדתי קטן אותות לייזר, שהפכו לזרזיף גשם. אמנם אין מדובר עדיין בכמות מדידה, אבל תוצאות השלב הראשון בניסוי עודדו את המדענים.
צוות המחקר מסר עוד כי הטיפות שנוצרו באמצעות קרני הלייזר בניסוי הראשוני היו קטנות מדי וגם משקלן נמוך מדי. הן צריכות להיות כבדות יותר כדי להיחשב לגשם של ממש. לשם כך, יש צורך לשפר את "תותח קרני הלייזר". מנגד, בכוונת החוקרים גם לנסות ולייבש באמצעות קרני הלייזר אוויר לח מדי-וכך להפחית, באזורים מסוימים, את סכנת השיטפונות או נזקי המונסונים.