יוזמה: מאבק בצפיפות באולמות האירועים

מסעדנים ובעלי אולמות זועמים על כוונת משרד הפנים להעלות את תקן הצפיפות: "זה יפגע בהכנסות ויביא לפיטורים ולעליית מחירים"

נתיב נחמני | 29/8/2011 8:34 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חתונות מרובות משתתפים הפכו כבר מזמן לסמל סטטוס, אך ייתכן שבקרוב החלום הזה יהפוך להיות קשה להשגה: ועדת המשנה לבנייה ולתקנות של משרד הפנים בוחנת בימים אלה את האפשרות לקצץ בכשליש את מספר האורחים והסועדים שאולמות אירועים ומסעדות יכולים להכיל. בעלי העסקים מאיימים לצאת למלחמת חורמה נגד אישור התקנות החדשות בטענה כי הדבר יוביל לפגיעה קשה ברווחיהם, לגל של פיטורים ולעליית מחירים משמעותית ללקוחות.
חתונה באולם אירועים, למצולמים אין קשר לידיעה
חתונה באולם אירועים, למצולמים אין קשר לידיעה צילום: יוסי אלוני

"הכל התחיל כשהמועדונים ביקשו להגדיל את תפוסת המבלים המותרת", טוען יהודה כהן, מנכ"ל התאחדות בעלי אולמות האירועים.

לדבריו, ברגע שהבקשה "נפתחה", גם נושא תפוסת בני האדם במקומות הבילוי נפתח, ובמשרד הפנים החליטו ליישר קו עם התקן האמריקאי. המשמעות היא שבמקום התקן הנהוג כיום, לפיו במסעדה או באולם אירועים מותר להכניס אדם אחד לכל מטר רבוע, יעלה התקן לאדם אחד על כל 1.4 מטר רבוע.

"כיבוי האש, המשטרה ומשרד הבריאות - כולם סבורים שאין צורך בשינוי הזה כיוון שהוא אינו שינוי בטיחותי, אז מדוע לעשות אותו? "שואל כהן. "אנחנו שאלנו, ולא קיבלנו עד עכשיו תשובות".

"מדובר בכוונה גרועה להגיע להחלטה שגויה שבסופו של דבר תוביל לפיטורים של אלפי אנשים המועסקים במסעדות ולעליית מחירי המנות", אמר אתמול שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות בישראל.
"הרי הארנונה של המסעדות וגני האירועים תישאר זהה, וכך גם השכירות, הוצאות האחזקה ושאר החשבונות. בעצם רק מספר הלקוחות יירד, כך שהחשבון הסופי הוא די ברור".
"בעל עסק הופך אוטומטית לעבריין"

ברמן מוסיף כי אחד הפתרונות שהוצעו לו ולעמיתיו הוא שבעלי המסעדות יגישו שרטוטים של הצבת השולחנות על פי התקן החדש, ואם הם יעמדו בכך - אולי יקבלו רישיון להכיל אדם לכל מטר רבוע, כפי שנהוג כיום. "אנחנו חשבנו שהפתרון הזה הוא שטות גמורה", הוסיף ברמן.

"ברור לנו שבעלי המסעדות יסתבכו בבירוקרטיה הזאת ויתקשו להגיש שרטוטים חריגים לוועדות לא ברורות ולחכות, אלוהים יודע כמה זמן, לתשובות שייתכן שיהיו שליליות. מעבר לכך, שולחנות במסעדה זה דבר דינמי. אנשים מחברים שולחנות, מזיזים אותם, אז מה עכשיו? ימציאו פקחים שבודקים את סדר השולחנות לפי שרטוטים? גם ככה כשאדם פותח מסעדה בישראל הוא הופך אוטומטית לעבריין,

כי זה פשוט בלתי אפשרי להוציא פה רישיון עסק. אז עכשיו מוסיפים לנו עוד מכשול?"

בשירותי הכיבוי וההצלה נוטים להסכים עם בעלי העסקים, ואף הם סבורים כי מהבחינה הבטיחותית אין צורך בשינוי התקן הקיים. "התקן הנוכחי הוא בסדר גמור ואנו עובדים לפיו כבר הרבה שנים", אמר חיים תמם, סגן מפקח כבאות ראשי שלוקח חלק בדיונים על התקנות החדשות. "צריך לייצר הפרדה בין אולמות אירועים, מסעדות ומועדונים".

ממשרד הפנים נמסר: "הוועדה אימצה מסקנות של צוות שבו חברים גם נציגי המשטרה ומכבי האש, בדבר שינוי הקריטריון של יחס אדם למ"ר במסעדות ובאולמות בהתאם לתקינה בינלאומית. זאת, כחלק ממסקנות ועדת זיילר".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_news/in_country/ -->