האם הנתיב המהיר הוריד מכוניות מהכביש?
יותר ויותר ישראלים משאירים את המכונית הפרטית בחניה (החינמית), ונכנסים לעיר בהסעה. ביוני עשו זאת 1,000, לעומת 300 בינואר

בשבועות הראשונים להפעלת הנתיב חלפתי מספר פעמים ליד מגרש החניה הגדול שליד מחלף שפירים. הוא נראה ריק ועצוב. לאחרונה יצא לי שוב לבחון את התפוסה שלו, והופתעתי ממספר המכוניות. אין ספק, משהו קורה.
המספרים הרשמיים שמצויים בידי חברת חוצה ישראל מאשרים את מראה העיניים. בינואר, החודש הראשון להפעלת הנתיב, השתמשו בחניון ה"חנה וסע" 250 מכוניות ביום עבודה ממוצע. מאז המספר מטפס בהתמדה, וביוני כבר עמד על 870. בינואר השתמשו בשירותי השאטל 300 נוסעים ביום עבודה רגיל; ביוני - 1,000. יותר ויותר ישראלים משאירים את המכונית הפרטית בחניה (החינמית), ונכנסים לעיר בהסעה.
השינוי המבורך בהרגלים מתבטא גם בשיתוף המכוניות ("קאר פול"): רכב עם שלושה-ארבעה נוסעים זכאי להשתמש בשירותי הנתיב המהיר כאילו היה תחבורה ציבורית. בינואר נסעו בנתיב בממוצע 100 מכוניות כאלה ביום; ביוני 300. עם הזמן
ומה קורה באותה עת בנתיבים הרגילים? בידי חוצה ישראל אין נתונים מדויקים על ההשפעה של הנתיב המהיר על משך הנסיעה והעמידה בפקק בשעות העומס, אבל מתצפיות שנערכו עולה שהפקק דילג ממחלף שפירים למחלף גנות וקוצר בעשר דקות עד חצי שעה. המשמעות - הרבה פחות זיהום אוויר, תועלת למשק ונהגים רגועים יותר. בהמשך, אגב, מתוכנן שאטל נוסף שיגיע לסיטי בשדרות רוטשילד (הכוונה לעיר המשרדים, לא לעיר האוהלים), בתקווה שהוא ישכנע עוד מסה קריטית של נהגים להיפרד מהמכונית ומהפקק ולהתגלגל לעיר בדרך המלך - ובחינם.
aviv67@gmail.com