הודו: מנהיג המאבק בשחיתות יוכל לצום
הממשלה הגיעה להסכם עם אנה הזארה ואפשרה לו לקיים שביתת רעב של 15 יום, אחרי שמעצרו עורר גל הפגנות ברחבי המדינה

תומכיו של הזארה מפגינים צילום: אי-אף-פי
הזארה בן ה-74, שדוגל במאבק בלתי אלים על פי משנתו של מהטמה גנדהי, נעצר שלשום בבוקר, זמן קצר לפני שעמד לפתוח בשביתת רעב "עד המוות" בניו דלהי במחאה על חוסר הנחישות הממשלתית במאבק נגד השחיתות.
בעקבות המעצר פרצו הפגנות המוניות של תומכיו ברחבי המדינה ומאות מהם נעצרו. גם באופוזיציה ובתעשיית הקולנוע של בוליווד גינו בחריפות את מעצרו של הפעיל הוותיק, ואתמול החליטה הממשלה לשחרר אותו. עם זאת, הזארה סירב לעזוב את בית הכלא עד שיותר לו לקיים את שביתת הרעב.
הבוקר נמסר כי הרשויות הגיעו להסכם עם הזארה, במסגרתו הוא יוכל לקיים את שביתת הרעב שלו רק במשך 15 יום יחד עם תומכיו בפארק רמלילה שבניו דלהי. עוזרו של הזארה ציין כי במשטרה רמזו כי הם עשויים לאפשר לפעילים להישאר גם לאחר תום המועד.
רבים מתומכיו של הזארה ששהו ליד בית הכלא מאז מעצרו חגגו את הידיעה על ההסכם וקראו "אנחנו אתך". "אף אחד מאתנו לא רואה את זה בתור ניצחון", הדגישה קיראן בדי, ממובילי
המאבק בשחיתות, בשיחה עם רשת הטלוויזיה טיימס נאו. "אנחנו לא משחקים. אנחנו עושים את זה כדי לקדם את המדינה".
האירועים סביב מעצרו של הזארה גרמו לפגיעה קשה בתדמית של ראש הממשלה, מנמוהן סינג, שטען כי הוא נאבק בתופעת השחיתות. "הפרשה חשפה עד כה רחוקה ממשלתו של סינג מהתחושות הציבוריות. אם הבחירות היו נערכות היו, הקואליציה היתה נאבקת כדי לשמור על כוחה", נכתב במאמר מערכת בטיימס אוף אינדיה.