מקטינים סיכון: שינוע הברום לחיפה יצומצם
המשרד להגנת הסביבה נערך להטיל מגבלות על שינוע ברום. נמל אשדוד יהפוך לנקודת היצוא העיקרית. דליפת החומר תסכן מאות אלפים

אדיו מזיקים מאוד לרקמות הגוף, לדרכי הנשימה, למערכת העצבים ולבלוטת התריס, ואף עלולים לפגוע בהרכב הגנטי – עד כדי סכנת מוות מקרה של תאונה ושפיכה של כמויות גדולות של ברום תהיה סכנה מיידית לכל מי שנחשף לחומר – לבני אדם, לסביבה ולתשתיות.
באירוע דליפת ברום של בו יהיה מעורב מיכל בודד באזור חיפה צפויים בין 6,500 נפגעים בתנאי מזג אוויר מקלים ועד 350 אלף נפגעים בתנאים מחמירים.בדוח של מרכז המחקר של הכנסת שפורסם באוקטובר בשנה שעברה, נכתב כי מאחר שברום הוא חומר רעיל ביותר, משמעותו של אירוע מעין זה דומה למשמעות של פגיעת נשק כימי.
בחודשים האחרונים ביצע המשרד להגנת הסביבה בחינה בין מסלולי השינוע השונים של הברום. על פי הבדיקה, השינוע מסדום (מקום ייצור הברום) לנמל חיפה, דרך מרכז הארץ, חושף אוכלוסיה הגדולה פי ארבעה מאשר שינוע החומר ברכבת לנמל אשדוד.
לכן, החליט המשרד, לבצע הפחתה הדרגתית של ייצוא הברום דרך נמל חיפה והפנייתו
"מלחמת לבנון השנייה, האיום הרקטי על ישראל ונתוניה הייחודיים כמו צפיפות האוכלוסייה באזור גוש דן, מחייבת אותנו לבחון ולעדכן את התנאים לשינוע חומרים מסוכנים ברחבי המדינה כדי לצמצם את חשיפת הציבור לסכנת חומרים מסוכנים", ציין השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן.
מתרכובות הברום נמסר בתגובה: "חברת תרכובות הברום חרטה על דגלה מדיניות מחמירה וקפדנית בתחומי הבטיחות והשמירה על הסביבה ומשקיעה בנושא את מירב המשאבים. לחברה מערך בטיחות מהמחמירים בעולם להובלת חומרים מסוכנית, העונה על כל התקנות והקריטריונים המחמירים ביותר לשינוע בינלאומי ואף מעבר להם. החברה לומדת את החלטת המשרד להגנת הסביבה ואת אפשרות יישומה תוך שמירה על המשך פעילותה העסקית של החברה".